ΑΣΕΠ-3Κ: Πόσες θέσεις έχουν «κλειδώσει» ανά κατηγορία-Βρέθηκαν 150.000 σφάλματα

Στους 5.500 έχουν φτάσει, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, οι θέσεις που έχουν «κλειδώσει» στους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου ελέγχου την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, ο συγκεκριμένος αριθμός επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ιωάννη Καραβοκύρη. Συγκεκριμένα, όπως τονίσθηκε ήδη έχουν «κλειδώσει»:

-3.600 θέσεις ΥΕ από τις συνολικά 5.235.

-1.700 θέσεις ΔΕ από τις συνολικά 2.714

-Σχεδόν το σύνολο των 217 θέσεων ΤΕ και ΠΕ, ο έλεγχος των οποίων γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στους συνδικαλιστές, για να «κλειδώσουν» οι 5.500 θέσεις ελέγχθηκαν πάνω από 15.000, από τις συνολικά 128.761, αιτήσεις, στις οποίες βρέθηκαν 150.000 σφάλματα! Πρόκειται για σφάλματα ορισμένα εκ των οποίων οδηγούν σε απόρριψη της αίτησης (σ.σ. για παράδειγμα η δήλωση ότι ο υποψήφιος κατέχει τίτλο σπουδών, ο οποίος δεν αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά ή έχει δηλώσει ότι έχει τρία παιδιά και, τελικώς, αποδεικνύεται ότι έχει δύο) είτε σε μείωση των μορίων (σ.σ. για παράδειγμα έχει δηλώσει ότι έχει 39 μήνες εμπειρίας αλλά από τα δικαιολογητικά προκύπτει ότι έχει 36).

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, τα πολλά σφάλματα εξηγούν και την μη τήρηση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων του ελέγχου, αλλά και το δίμηνο που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, απαιτείται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι υπόλοιπες 2.600 θέσεις και να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης 3Κ. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, για να «κλειδώσει» μία θέση, λόγω των πολλών σφαλμάτων, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, απαιτείται να ανοίξουν ακόμη και 50 φάκελοι υποψηφίων. Δηλαδή, συνολικά πάνω από 100.000 φάκελοι! Το γεγονός εξηγεί και γιατί, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΣΕΠ επισείει ακόμη και κίνδυνο εμπλοκής στη διαδικασία. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΘΕΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ, 5.500, 3Κ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!