ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μισές αλήθειες για την 3Κ μετά τις συναντήσεις στο ΑΣΕΠ

Τη μισή αλήθεια λέει με την ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΑΣΕΠ η Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κι αυτό γιατί αναφέρεται μόνο στη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη (σ.σ. και μάλιστα σε ένα μέρος της) και όχι σε αυτή με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή. Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π., ο Πρόεδρος του κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, δεσμεύτηκε πώς θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 και να προχωρήσει η πλήρωση των θέσεων στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού».

Και προσθέτει: «Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επισήμανε τη σοβαρότητα του θέματος της υλοποίησης των προσλήψεων που προβλέπονται με την 3Κ/2018 και κατέστησε σαφές στη Διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. και στον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη πως επ’ ουδενί είναι διατεθειμένη να δείξει ανοχή σε όποια άλλη καθυστέρηση.

Οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και γενικά το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, καθώς οι προσλήψεις με την προκήρυξη 3Κ/2018 είναι κομβικής σημασίας για την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαμηνύει, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την Διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. ότι δεν θα επιτρέψει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των υποψηφίων, των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανοίγουν την όρεξη στα μεγάλα Επιχειρηματικά-Εργολαβικά συμφέροντα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως προαναφέρθηκε στην ανακοίνωση της η Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν αναφέρεται καθόλου στην συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΣΕΠ όπου, όπως έγραψε στο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, έγινε σαφές ότι για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της προκήρυξης 3Κ απαιτείται σχεδόν ένα δίμηνο, ούτε, βεβαίως, στην παρέμβαση του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΣΕΠ Γιάννη Δελαγραμμάτικα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, με τον κ. Καραβοκύρη να μιλά αρχικά για τα τέλη Φεβρουαρίου αλλά στη συνέχεια να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αποκλίσεις  στις προβλέψεις της Διοίκησης από αυτές των εργαζομένων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΕΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, 3Κ, ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!