ΑΣΕΠ-3Κ: Το Μάρτιο οι οριστικοί πίνακες-Νέες προβλέψεις στη συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ

Περίπου ένα δίμηνο από σήμερα θα χρειαστεί το ΑΣΕΠ για να ανακοινώσει τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ. Αυτό υποστήριξαν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ανεξάρτητης Αρχής κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, και μάλιστα, όπως είπε, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, επανέλαβε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΣΕΠ Γιάννης Δελαγραμμάτικας και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, με τον κ. Καραβοκύρη να μιλά αρχικά για τα τέλη Φεβρουαρίου αλλά στη συνέχεια να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αποκλίσεις  στις προβλέψεις της Διοίκησης από αυτές των εργαζομένων.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των εργαζομένων, αν και θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση ελέγχου που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι τέτοιο πιθανόν δεν θα είναι εφικτό και θα φτάσουμε στις 15 με 20 Μαρτίου. Κι αυτό γιατί όπως εξήγησαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η Διοίκηση του ΑΣΕΠ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ το 50 με 60% των υποψηφίων έχουν καταθέσει λανθασμένα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα, προκειμένου να βρουν έναν οριστικά επιτυχόντα, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής ανοίγουν, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ακόμη και 50 φακέλους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σημείωσαν με έμφαση ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στο ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα οι ίδιοι να εργάζονται νυχθημερόν και τα Σαββατοκύριακα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΑΣΕΠ Γιάννης Δελαγραμμάτικας μιλώντας στην Βουλή «άνω του 80% των υποψηφίων έχει καταθέσει λανθασμένα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής στην πορεία της διαδικασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αλλά και οι δύο εκ των αντιπροέδρων που ήταν παρόντες, διαβεβαίωσαν ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια και το μόνο μέλημά της είναι να υπηρετήσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία αλλά και να μην γίνει κανένα λάθος στη διαδικασία ελέγχου. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ υποστήριξε ότι υπάρχουν διατάξεις στη νομοθεσία για να ξεφύγουμε από την αναστολή προσλήψεων, προσθέτοντας ότι «το ΑΣΕΠ θα συνηγορήσει σε αυτό για να μην ενταχθούμε στην διαδικασία της αναστολής».  Μάλιστα, όταν του τέθηκε υπόψη του ότι, όπως αποκάλυψε στην συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και την εκπομπή aftodioikisi.gr, o αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, οι διευθύνσεις προσωπικού των δήμων χρειάζονται δύο με τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης, ο κ. Καραβοκύρης παραδέχθηκε ότι έχει άγνοια για τη συγκεκριμένη διαδικασία, προσθέτοντας ότι εφόσον υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε τους δήμους με τα δικαιολογητικά, να το κάνουμε.

Να σημειωθεί ότι με βάση την παρ. 4 του άρθρου 28 του Ν 2190/94 «επιτρέπονται υπηρεσιακές μεταβολές σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαιτέρως επείγουσες και σοβαρές ανάγκες της υπηρεσίας. Για κάθε μεταβολή της παρούσας παραγράφου απαιτείται προηγούμενη σύμφωνη γνώμη τριμελούς επιτροπής που αποτελείται από τον αρχαιότερο Σύμβουλο της επικρατείας και τους δύο αρχαιότερους παρέδρους του ίδιου δικαστηρίου. Η επιτροπή αυτή συγκροτείται με πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας την επομένη της προκήρυξης των εκλογών. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί, αν παρίσταται ανάγκη, να συγκροτεί και δεύτερη όμοια επιτροπή από τους αμέσως επόμενους στη σειρά αρχαιότητας σύμβουλο της Επικρατείας και παρέδρους», προστίθεται. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ, 3Κ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!