ΑΣΕΠ-3Κ: Κίνδυνος εμπλοκής της διαδικασίας-Πάνω από 80% των υποψηφίων με λανθασμένα δικαιολογητικά

Την αποκάλυψη ότι πάνω από το 80% των υποψηφίων της προκήρυξης 3Κ έχει καταθέσει λανθασμένα δικαιολογητικά, «με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής στην πορεία της διαδικασίας», έκανε μιλώντας στην Βουλή ο πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΑΣΕΠ Γιάννης Δελαγράμμάτικας. «Με το άρθρο 8 του νομοσχεδίου προβλέπεται η αποστολή δικαιολογητικών μόνο του διπλάσιου αριθμού των υποψηφίων που προηγούνται στην αρχική κατάταξη. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να έχει ως στόχο να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες, αλλά δεν αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπως της προκήρυξης 3Κ που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, όπου άνω του 80% των υποψηφίων έχει καταθέσει λανθασμένα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής στην πορεία της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε την τροποποίηση της ρύθμισης και την εξουσιοδότηση της ελάσσονος ή μείζονος ολομέλειας του ΑΣΕΠ, ούτως ώστε να μπορεί να αποφασίζει διαφορετικά εάν οι συνθήκες το απαιτούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελαγραμμάτικας μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τους 128.861 υποψήφιους της προκήρυξης 3Κ/2018 μόλις οι 25.000 κατέθεσαν σωστά δικαιολογητικά. Ανάμεσα σε αυτούς θα πρέπει οι ελεγκτές του ΑΣΕΠ να βρουν του 8.166 οριστικά επιτυχόντες, γεγονός το οποίο εξηγεί αφενός αυτό που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr ότι για να βρεθεί ένα επιτυχών πρέπει να ελεγχθούν φάκελοι ακόμη και 50 υποψήφιων αλλά και το για ποιο λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΑΣΕΠ επισείει τον κίνδυνο εμπλοκής της διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των υποψηφίων, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΑΣΕΠ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, μιλώντας επίσης στη Βουλή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης υποστήριξε ότι το 50 με 60% των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων αναμένεται να μείνουν εκτός των οριστικών.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, 80%, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΜΠΛΟΚΗ, 3Κ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!