Παιδικοί σταθμοί: Ποιοι δήμοι ανακοίνωσαν «λουκέτο» τη Δευτέρα (upd)

  • Απο stergios
  • 25 Φεβρουαρίου 2018 - 09:30
  • Comments Off

«Λουκέτο» (το δεύτερο μέσα σε πέντε ημέρες) στους παιδικούς σταθμούς βάζουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση της Παρασκευής  των ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και ΔΟΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου στο υπ. Εσωτερικών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν (προσυγκέντρωση ΔΑΣ-ΟΤΑ 11.30 στην Ομόνοια).

Για την Δευτέρα και με στόχο την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε απεργία για το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ από τις 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Από την ως τώρα ενημέρωση έχουμε τις εξής αποφάσεις δήμων:

Aθήνα

Προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων εκεί που οι εργαζόμενοι δεν απεργούν, θα κάνει, σύμφωνα με πηγές του δήμου που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, η δημοτική Αρχή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ισχύει η διαφωνία της δημοτικής Αρχής της Αθήνας με την απόφαση της ΚΕΔΕ να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, προσθέτοντας ότι στην απεργία της Πέμπτης παρέμειναν ανοιχτοί οι μισοί παιδικοί σταθμοί της πρωτεύουσας (37 από τους 75).

Ηράκλειο

Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου με απόφαση του δημάρχου.

Εορδαίας

Κανονικά ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Φλώρινα

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Φλώρινας.

Σέρρες

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Σερρών στις 10.00 το πρωί.

Άρτα

Κλειστοί θα παραμείνουν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων στο πλαίσιο απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών όπως οι παιδικοί σταθμοί», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Άρτας.

Σέρβια – Βελβεντός

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρει ότι «μετά και την εκ νέου αρνητική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ΚΕΔΕ και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σχετικά με την πρόταση να αποσύρει τη διάταξη για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ. Για αυτό τον λόγο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και με βάση την σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018».

Κοζάνη

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΕΣΠΑ) τη Δευτέρα 26/2/2018 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της κινητοποίησης ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητώντας να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και τη συνέχιση του διάλογου, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Κοζάνης.

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων, με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χερσόνησος

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου με απόφαση δημάρχου.

Παιδικοί Σταθμοί ΟΑΕΔ

Το Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 23-02-2018, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη Πανελλαδικής, 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 για όλους τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ διευκολύνοντας τους συναδέλφους για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη ήταν ένα πλήθος δήμων που είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και βεβαίως κλειστές ήταν οι δομές στην πλειονότητα των δήμων της χώρας, επομένως αναμένονται και περαιτέρω ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: 

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για πλειοψηφία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χέρι-χέρι με ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών

Παιδικοί σταθμοί-ΔΑΣ-ΟΤΑ vs πλειοψηφίας ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Κωλοτούμπα» για τα «ψηφαλάκια» του συνεδρίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ (έγγραφα)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!