ΔΑΣ-ΟΤΑ -Παιδικοί Σταθμοί: «Συντεχνιακή αντίληψη ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ» -Να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι

  • Απο stergios
  • 24 Φεβρουαρίου 2018 - 13:34
  • Comments Off

Βέλη κατά πάντων εξαπολύει η ΔΑΣ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της για το θέμα των παιδικών σταθμών και της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Σύμφωνα με την συνδικαλιστική παράταξη «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει γονείς και εργαζόμενους με την δήθεν καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής», καθώς «χωρίς τις απαραίτητες δομές, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση, στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην ηλικία 4-6».

Την ίδια στιγμή η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατηγορεί ΚΕΔΕ, πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ότι «έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο που στην πραγματικότητα αντί να διεκδικήσει τη διατήρηση και επέκταση των δομών, ποντάρει στην υφιστάμενη κατάσταση των VOUCHER, του ΕΣΠΑ των έκτακτων υπάλληλων και προβάλουν το αντιδραστικό αίτημα της καθολικότητας αντί της υποχρέωσης του κράτους. Της «δυνατότητας» τάχα του γονιού να επιλέγει δομές, αντί της υποχρέωσης του κράτους να τις παρέχει. Αλήθεια προτείνουν να υπάρχει καθολικότητα και ελεύθερη επιλογή και σε άλλες δομές του δημοσίου????», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως παρατηρεί η ΔΑΣ-ΟΤΑ, «κανείς τους δεν λέει κουβέντα:

Για τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων του ΕΣΠΑ.

Για το κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών που θα φέρει ο νόμος για τις προδιαγραφές αδειοδότησης.

Για τη κατάργηση των τροφείων.

Για τη κατάργηση των VOUCHER.

Για την ανάγκη ικανοποίησης των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των νέων ζευγαριών με την ίδρυση νέων σταθμών με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμο προσωπικό.

Για την αναβάθμιση των σπουδών και την εξομοίωση των πτυχίων».

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί τους συναδέλφους να αναδείξουν αυτό το πλαίσιο πάλης συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/2/2018 και στην προσυγκέντρωση στις 11.30 στην Ομόνοια.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει γονείς και εργαζόμενους με την δήθεν καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Χωρίς τις απαραίτητες δομές, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση, στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην ηλικία 4-6.

Από την άλλη πλευρά ΚΕΔΕ-πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο που στην πραγματικότητα αντί να διεκδικήσει τη διατήρηση και επέκταση των δομών, ποντάρει στην υφιστάμενη κατάσταση των VOUCHER, του ΕΣΠΑ των έκτακτων υπάλληλων και προβάλουν το αντιδραστικό αίτημα της καθολικότητας αντί της υποχρέωσης του κράτους. Της «δυνατότητας» τάχα του γονιού να επιλέγει δομές, αντί της υποχρέωσης του κράτους να τις παρέχει. Αλήθεια προτείνουν να υπάρχει καθολικότητα και ελεύθερη επιλογή και σε άλλες δομές του δημοσίου????

Έτσι με μια συντεχνιακή αντίληψη έχουν συμμαχήσει:

  • Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που ήταν ο εχθρός της επαναφοράς του εξαώρου και οπαδοί στο να είναι ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί το καλοκαίρι και τις γιορτές. Που θέλουν να πάρουν και τα νηπιαγωγεία στους δήμους.
  • Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια πρόσωπα το 2007 ήταν υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, για αυτό όταν πήραν το 2006 τα παιδιά ηλικίας 5 χρονών από τους παιδικούς σταθμούς δεν άνοιξε ρουθούνι. Άλλαξαν θέση τώρα μήπως και  μαζέψουν ψήφους  για το Συνέδριο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
  • Η ηγεσία της ΠΑΣΥΒΝ που αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποσπασμένα σε γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών.
  • Και όχι τυχαία σε αυτό το μέτωπο έχει συμπαραταχτεί και η ένωση ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Κανείς τους δεν λέει κουβέντα:

Για τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων του ΕΣΠΑ.

Για το κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών που θα φέρει ο νόμος για τις προδιαγραφές αδειοδότησης.

Για τη κατάργηση των τροφείων.

Για τη κατάργηση των VOUCHER.

Για την ανάγκη ικανοποίησης των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των νέων ζευγαριών με την ίδρυση νέων σταθμών με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμο προσωπικό.

Για την αναβάθμιση των σπουδών και την εξομοίωση των πτυχίων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί τους συναδέλφους να αναδείξουν αυτό το πλαίσιο πάλης συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/2/2018.  Όλοι στη προσυγκέντρωση 11.30 στην Ομόνοια.

ΔΑΣ-ΟΤΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!