Ποιοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστοί την Τρίτη (λίστα)

  • Απο stergios
  • 18 Φεβρουαρίου 2018 - 09:30
  • Comments Off

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αντιδρώντας στην ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Πρωταγωνιστές ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων), που ζητούν αμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους ενώ ήδη ένας – ένας οι Δήμοι ανακοινώνουν ότι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη.

Από την ως τώρα ενημέρωση έχουμε τις εξής αποφάσεις:

38 ΔΗΜΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημάρχων και των εργαζομένων. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, η Περιφερειακή ‘Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των δημάρχων και των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΘΗΒΑ

Την Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018 οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΗΒΑΣ και ΒΑΓΙΩΝ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΟΙ μετά από Απόφαση της ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς αποφάσισαν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ και το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. Η συγκεκριμένη απόφαση βασίστηκε σε πρόταση της ΚΕΔΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας  στη νομοθετική διάταξη που πρόκειται να περάσει το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία προβλέπεται η σταδιακή ένταξη νηπίων, ηλικίας 4 ετών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Άρθρο 33 παρ.γ) του Νομοσχεδίου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις», η οποία διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των πετυχημένων δομών.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Κατόπιν  απόφασης της ΚΕΔΕ και της εξαγγελίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων),  ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημάρχων και των εργαζομένων. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, η Περιφερειακή ‘Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των δημάρχων και των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν την ερχόμενη Τρίτη οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοι του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε το Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να εκφραστεί η αντίθεση της ΚΕΔΕ στην εισαγωγή τροπολογίας σε νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Κλειστοί από τις 13.30 θα παραμείνουν την ερχόμενη Τρίτη 20-02-2018 οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Τρικκαίων. Η απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων ελήφθη μετά την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, ως διαμαρτυρία των Δήμων της χώρας, σε νομοσχέδιο που αφορά στην ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΑΡΤΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων στο πλαίσιο απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία  1.600 δημοτικών δομών όπως οι παιδικοί σταθμοί.

ΑΘΗΝΑ

Διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο δήμος Αθηναίων και δεν θα κλείσει την Τρίτη, 20 του μηνός, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αν και τον βρίσκει κι αυτόν ριζικά αντίθετο η ρύθμιση της κυβέρνησης.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου ενημερώνει ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με την Απόφαση της ΚΕΔΕ μετά από παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΚΑΒΑΛΑ

Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ενάντια στη ψήφιση νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. «Ο Δήμος Καβάλας χαιρετίζει την προσπάθεια των φορέων και των εργαζομένων, αφού μία τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και επομένως, οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τόσο στο Δήμο Καβάλας, όσο και σε όλη την ελληνική επικράτεια, αποτελούν πρότυπο διαπαιδαγώγησης και φύλαξης των νηπίων και κάθε απαξίωση του έργου τους, θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και συνοδοιπόρους στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΞΑΝΘΗ

Σε ανακοίνωση ενημερώνονται οι δημότες ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

ΧΙΟΣ

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χίου στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

«Μετέχουμε και εμείς στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και εξήγγειλε η ΚΕΔΕ,ΠΟΕ- ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση ,με αποτέλεσμα την απαξίωση και συρρίκνωση των Δημοτικών Σταθμών όλης της χώρας».

ΠΥΡΓΟΣ

Και στον Δήμο Πύργου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Φλώρινας θα είναι κλειστοί. Μετέχουμε και εμείς στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και εξήγγειλε η ΚΕΔΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Δήμος Πύλου-Νέστορος

Κατόπιν  απόφασης της ΚΕΔΕ και της εξαγγελίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων),  ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

Μεσολόγγι

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι:  «Οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραμείνουν κλειστοί την ΤΡΙΤΗ 20 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ».

ΣΕΡΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερρών την Τρίτη 20-2-2018.Συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και προτείνει στον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών την Τρίτη 20-2-2018, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους.

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων την Τρίτη 20/2. Με στόχο να παραμείνει η εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και η εξυπηρέτηση των οικογενειών των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΠΑΣΥΒΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!