Εμβολιασμοί ηλικιωμένων: Άλλα η κυβέρνηση, άλλα το ECDC -Ποιος διασπείρει fake news;

Εμβολιασμοί ηλικιωμένων: Άλλα η κυβέρνηση, άλλα το ECDC -Ποιος διασπείρει fake news;

Μετά από ενάμιση μήνα και απανωτά δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν (επιτέλους) σήμερα τα στοιχεία των εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα χωρίς, να προσθέσουν πορτοκάλια (εμβολιασμούς) και μήλα (ραντεβού) και να βγάλουν πορτοκάλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλνουν τους 30αρηδες στο AstraZeneca

Παρόλ’ αυτά στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,  επιβεβαιώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιωμένων παραμένουν χαμηλά:

Πρώτον, δεν περιλαμβάνουν απόλυτους αριθμούς.

Δεύτερον, είναι υψηλότερα από αυτά του ECDC, που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο τη Ευρώπης, αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιωμένων. 

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποιος, λοιπόν, διασπείρει fake news: Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ή η ελληνική κυβέρνηση; 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Θεμιστοκλέους:

-Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85, το 61% έχει κάνει μία δόση, ενώ αν προσθέσουμε και τα κλεισμένα ραντεβού το 65,7%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 το 61% έχει κάνει μία δόση, ενώ το ποσοστό φτάνει το 66% μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 80 ετών με την πρώτη δόση, φτάνει στο 56,9%, Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον αξιοπερίεργο που η κυβέρνηση ανακοινώνει 61%, (δηλαδή, 4,1% περισσότερο). Μήπως πρόκειται για fake news;  

-Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, το 68% έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ποσοστό που φτάνει το 77% αν προστεθούν και τα ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 70-74 έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 50% και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57%, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεμιστοκλέους.

Να σημειωθεί και για την ηλικιακή ομάδα 70-79 το ECDC, εμφανίζει ποσοστό εμβολιασμένων 44,7%, δηλαδή, κατά πολύ μικρότερο από το 50% και το 68% της κυβέρνησης. Fake news και εδώ; 

-Στην ηλικιακή ομάδα 65- 69 έχει εμβολιαστεί με 27%, ενώ μαζί με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού, το ποσοστό φτάνει στο 68,7%

-Στην ηλικιακή ομάδα 60-64 έχει 51% έχει εμβολιαστεί, με το ποσοστό να φτάνει στο 60% αν προστεθούν και όσοι έχουν κλείσει ραντεβού.

7,4% το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 50.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000:

-1.870.000 με την πρώτη δόση (ποσοστό 17,8%).

-775.000 και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 7,4%)

Τέλος την πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς που άνοιξε σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 138.000 πολίτες.

ΥΓΕΙΑ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΣΟΣΤΑ, FAKE NEWS, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, ECDC, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!