Εμβόλια: Νέες αλχημείες υπουργείου Υγείας -Πώς αποδεικνύεται
Σάββατο
14
Μάι
Back
Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Ηπιότερο και μόνο για ανεμβολίαστους ένα πιθανό 4ο κύμα - Μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρή ανοσία με τις δύο δόσεις - Θα εκτιμηθεί το πότε και το εάν θα γίνει 3η δόση - Στη συνέντευξη Τύπου μετέχουν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα και στις εξελίξεις αναφορικά με τα εμβόλια αναφέρθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην μάχη κατά της πανδημίας, αλλά η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος οφείλεται κυρίως στους εμβολιασμούς, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Η ινδική μετάλλαξη με την αυξημένη μεταδοτικότητα δημιουργεί μία ανησυχία για τη δημιουργία τέταρτου κύματος, όμως η ένταση ενός τέτοιου κύματος θα είναι ασθενέστερη σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προστασία από το εμβόλιο της Pfizer έναντι της ινδικής μετάλλαξης είναι στο 86% και της AstraZeneca στο 66%. Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα χορήγησης δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι σε 20 από τις 28 της ΕΕ συσταίνεται να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο και αυτή είναι η σύσταση της Επιτροπής. Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη, υπάρχουν όμως στοιχεία με ευοίωνες προβλέψεις για το συνδυασμό εμβολίων. «Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να χαθεί. Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα κάνει διακοπές. Το τείχος ανοσίας πρέπει να υψωθεί» τόνισε. Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης, η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι αν θα χρειαστεί θα καθοριστεί από μελέτες. Προς το παρόν, η ανοσία με τις δύο δόσεις φαίνεται ότι κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Εμβόλια: Νέες αλχημείες υπουργείου Υγείας -Πώς αποδεικνύεται ότι οι ηλικιωμένοι απέχουν

Εμβόλια: Νέες αλχημείες υπουργείου Υγείας -Πώς αποδεικνύεται ότι οι ηλικιωμένοι απέχουν
Την ώρα που οι εκτός σειράς εμβολιασμοί “γαλάζιων άριστων” συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, σε νέες αλχημείες αναφορικά με το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί, προχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, και πάλι, όπως και στις 8/3,  επιχείρησε να αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία, δίνοντας ενοποιημένα ποσοστά ανά ηλικία για τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Τα…μαθηματικά Θεμιστοκλέους, Θεοδωρίδου & Κικίλια

Δηλαδή, στην ουσία πρόσθεσε πορτοκάλια (εμβολιασμοί) και μήλα (ραντεβού) και έβγαλε ως αποτέλεσμα πορτοκάλια!! (σ.σ. προφανώς ο κ. Θεμιστοκλέους θα ήταν πολύ κακός μαθητής στα μαθηματικά, αλλά, τελικώς στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας… καλός μαθητής, ούτε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, ούτε ο υπουργός Β. Κικίλιας).

Δεν πάνε οι ηλικιωμένοι

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ενοποιημένα ποσοστά που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Θεμιστοκλέους, χωρίς μάλιστα αυτή τη φορά να ανακοινώσει και τους απόλυτους αριθμούς:

-Για την ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού το 60% (από 57% πριν τρεις εβδομάδες -στις 8/3) του συνόλου. Γεγονός που αποδεικνύει ότι, ακόμη και με τα «νοθευμένα» στοιχεία του υπουργείου Υγεία, στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ο εμβολιασμός δεν προχωράει Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έως τις 8 Φεβρουαρίου, που άνοιξε η πλατφόρμα για τους 80-84 είχαν εμβολιαστεί μόλις 69.000 από τους 365.809 πολίτες άνω των 85 ετών (ποσοστό 18,8%).

-Για την ηλικιακή ομάδα 80 -84 ετών, έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 64%, από 58% στις 8/3, γεγονός που, επίσης, αποδεικνύει ότι και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί.

-Για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 75%, από 65% στις 8 Μαρτίου.

-Για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, για την οποία η πλατφόρμα άνοιξε στις 26/3, έχουν κλείσει ραντεβού 230.000 πολίτες, ποσοστό 51%.

–Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών έχει εμβολιαστεί και έχει κλείσει ραντεβού το 55%, έναντι ποσοστού 50% στις 8/3.

 .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!