Εμβόλια: Μητσοτάκης επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr – Απέχουν οι ηλικιωμένοι

Εμβόλια: Μητσοτάκης επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr - Απέχουν οι ηλικιωμένοι

Πριν, περισσότερο, από δύο μήνες, η aftodioikisi.gr, με βάση τις ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργείου Υγείας, είχε αποκαλύψει ότι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας απέχουν από τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, γράφαμε τότε ότι στην ηλικιακή κατηγορία 85 και άνω, που αποτελείται, κατά κανόνα, από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εμβολιάστηκαν λιγότεροι από 1 στους 5! Συμπέρασμα το οποίο στηριζόταν στα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους (σ.σ. τελευταία ενημέρωση στις 26 Ιανουαρίου, όταν, δηλαδή, είχε ήδη ανοίξει -στις 22/1- η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80-84 που είναι 394.625, άρα είχε σχεδόν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τους άνω των 85, που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τα οποία εμβολιάστηκαν μόλις 69.000 (ποσοστό 18,8%)!  «Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 69.000 πολίτες άνω των 85 ετών, περισσότεροι από 88.000 υγειονομικοί και 10.700 στους οίκους ευγηρίας», είχε τονίσει τότε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τα «κρυφά βιβλία» για τα εμβόλια

Τι έκανε μετά το ρεπορτάζ η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον νυν υπουργό Βασίλη Κικίλια, προστατεύοντας τον με κάθε τρόπο:

Κατά την προσφιλή της τακτική επιχείρησε να κρύψει το πρόβλημα κατά από το χαλί, και μετά τα «διπλά βιβλία» με τα κρούσματα, η κυβέρνηση, εμφάνισε  τα «κρυφά βιβλία» με τα εμβόλια. Ή αλλιώς, μετά την πίεση που της ασκήθηκε, καθώς το θέμα έφτασε και στη Βουλή, ξεκίνησε να δίνει «μαγειρεμένα» στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή ομάδα, προσθέτοντας, σε παγκόσμια πρώτη, τους εμβολιασμένους με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μία ακόμη «αριστεία», αυτή τη φορά στη μαθηματική επιστήμη, προσθέτει μήλα και πορτοκάλια και βγάζει μήλα!!!

 Η επίμονη πραγματικότητα

Όμως η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι πολύ επίμονες για να μπορέσει κανείς να τις διαστρέφει για πολύ καιρό.

Έτσι χθες το πρόβλημα με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στις μεγάλες ηλικίες αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας -κατά κανόνα συνταξιούχους- να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί το λέω αυτό με τόσο μεγάλη ένταση; Διότι πια έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ιδιωτικού Τομέα Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βασίλειο Αποστολόπουλο και τον Εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Ηλία Ηλιόπουλο, διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου τις όλο αγωνία δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Αποκλίσεις ποσοστών μεταξύ «Καθημερινής» και Θεμιστοκλέους

Αγωνία η οποία αποτυπώνεται και στην «φωνή του Μαξίμου» στο χώρο του Τύπου, την εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Αγωνία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού». Μάλιστα, η εφημερίδα διαψεύδει και τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους στις 29/3, σύμφωνα με το οποία στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού το 55% των πολιτών. Ενώ η «Καθημερινή», κάνει λόγο για το 47%. Αποκλίσεις, αλλά μικρότερες, υπάρχουν και στην ηλικιακή ομάδα 80-84 (63% η Καθημερινή, 64% ο γενικός γραμματέας).

Ευτυχώς, που τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο Φάληρο ανακάλυψαν, έστω και αργά, το πρόβλημα. Γιατί στην Κουμουνδούρου, απ’ ότι φαίνεται, ακόμη δεν το έχουν ανακαλύψει…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, AFTODIOIKISI.GR, ΑΠΟΧΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ, PROTEINOMENA, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΗΛΚΙΩΜΕΝΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!