Αλχημείες με τα εμβόλια: Ανακοίνωσαν στοιχεία που κρύβουν
Τρίτη
28
Ιούνιος
Back
Εμβολιασμοί: Μετά την αποτυχία, ρίχνουν το "μπαλάκι" σε δήμους, εκκλησία

Αλχημείες με τα εμβόλια: Ανακοίνωσαν στοιχεία που κρύβουν την πραγματικότητα

Αλχημείες με τα εμβόλια: Ανακοίνωσαν στοιχεία που κρύβουν την πραγματικότητα

Σε αλχημείες σε σχέση με το ποσοστό εμβολιασμών ανά ηλικία προχώρησε η κυβέρνηση, μετά την πίεση που της ασκήθηκε από τα δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr , που έφτασαν και στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αντί να ανακοινώσει πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί ανά ηλικιακή ομάδα, έδωσε ενοποιημένα στοιχεία για τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί.

Συγκεκριμένα, όπως είπε:

-Για την ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού 212.000 πολίτες, δηλαδή το 57% του συνόλου. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έως τις 8 Φεβρουαρίου, που άνοιξε η πλατφόρμα για τους 80-84 είχαν εμβολιαστεί μόλις 69.000 από  τους 365.809 πολίτες άνω των 85 ετών (ποσοστό 18,8%).

-Για την ηλικιακή ομάδα 80 -84 ετών, έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού 230.000, ποσοστό 58%.

-Για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού 282.000, ποσοστό 65%

– Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλείσει ραντεβού 352.000, ποσοστό 50%.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί κάτω των 60 ετών;

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν έδωσε στοιχεία πόσοι έχουν εμβολιαστεί σε ηλικίες κάτω των 60 ετών (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, «γαλάζια» στελέχη κλπ), ούτε βεβαίως:

-Ανά επαγγελματική κατηγορία.

-Ανά φορέα του Δημοσίου τομέα (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Φορείς του υπουργείου Υγείας – πλην νοσοκομείων κλπ).

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους σήμερα έγιναν 30.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά έχουμε φτάσει το 1 εκατ. 120 χιλ. Από αυτούς οι 747.000 είναι πρώτη δόση και η 373.000 και τις δύο δόσεις, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το ποσοστό κάλυψης έχει φτάσει στο 7,12%

Τι ακολουθεί

Αναφορικά με τον προγραμματισμό, ο γγ του υπουργείου Υγείας προανήγγειλε ότι ακολουθούν εντός Μαρτίου:

-Ομάδα Α υψηλού κινδύνου

-Ηλικιακή Ομάδα 70-74 ετών.

-Ηλικιακή ομάδα 65-70 ετών.

Και στους άνω των 65 το εμβόλιο της AstraZeneca

Την ίδια ώρα  και σε άτομα ηλικιών άνω των 65 ετών θα χορηγείται πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Ιδιαίτερα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astrazeneca,

τονίζοντας πως μετά από λεπτομερή και εμπεριστατωμένο έλεγχο, «προέκυψε πως είναι ασφαλές,

ανοσογόνο και αποτελεσματικό. Προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και επιπλέον βοηθάει στο να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!