Αλέκος Βούλγαρης, δήμαρχος Βόλου: Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες.

Με πρότυπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στόχο την αναβάθμισή τους, ο Βόλος ετοιμάζεται μαζί με τη Λάρισα να διοργανώσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Αυτό επισημαίνει στη συνέντευξή του στο «ΑΥΤΟδΙΟΙΚΗΣΗ GR» ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης. Προσθέτει δε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της πόλης με βάση αυτό το γεγονός είναι μεγάλες.

Ο Βόλος μαζί με τη Λάρισα, κέρδισαν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

H ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για το Βόλο και τη Λάρισα.
Είναι το επιστέγασμα μίας προσπάθειας που «ένωσε» στην επίτευξη του στόχου τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσουν ένα δίπολο ανάπτυξης , πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Βρισκόμαστε πλέον στην αρχή μίας νέας προσπάθειας.
Μετά τη χαρά της «νίκης» έχουμε ήδη ξεκινήσει και πάλι δουλειά, σε ένα άλλο όμως επίπεδο σχεδιασμού και προγραμματισμού των υποδομών που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε οι δύο πόλεις να είναι έτοιμες να διοργανώσουν τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες.
Έχουμε τη δυνατότητα ως πόλη αλλά και ως χώρα για άλλη μία φορά, να συνεχίσουμε το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων και να δείξουμε ότι μπορούμε όχι μόνο να διοργανώσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά και να τους αναβαθμίσουμε.
Πιστεύουμε ότι οι Αγώνες δεν είναι απλά μόνο μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση αλλά και ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός το οποίο μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στη συνεργασία των λαών της Μεσογείου και όχι μόνο.

– Είναι έτοιμος τώρα ο δήμος να κάνει το μεγάλο άλμα για τη διοργάνωσή τους;

Είμαστε σε ένα σημαντικό βαθμό έτοιμοι, υπό την έννοια, ότι οι βασικές αθλητικές υποδομές σε ένα ποσοστό 80% είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τα αθλήματα των Μεσογειακών Αγώνων. Υπάρχουν ωστόσο έργα και παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν και θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα, τα οποία περιλαμβάνονται στο φάκελο διεκδίκησης που αποτελεί συμβόλαιο με τη δΕΜΑ.
Όλα αυτά βέβαια θα προχωρήσουν σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα συσταθεί στο επόμενο εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι.

– Ποια θα είναι τα οφέλη για την πόλη σας;

Η συζήτηση για την ανάπτυξη του Πολεοδομικού Συγκροτήματος αρχίζει πλέον από μηδενική βάση και με νέα δεδομένα μετά την ανάληψη των Αγώνων.
Οι προοπτικές ανάπτυξης της πόλης του Βόλου και της Νέας Ιωνίας που συγκροτούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα είναι μεγάλες.
Μέσα από τις επιπλέον υποδομές που περιλαμβάνει ο φάκελος διεκδίκησης των Αγώνων που αποτελεί συμβόλαιο με τη δΕΜΑ ( προαστιακός, τράμ, μεσογειακό χωριό κ.α.) και τις προτάσεις που θα προκύψουν Βόλος και Νέα Ιωνία, ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα θα γίνει πόλος Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικός στο διεθνές περιβάλλον, και με επίκεντρο τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την βιομηχανία , τη βιοτεχνία, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Μπορεί να γίνει ο Βόλος και η Λάρισα ισχυρό δίπολο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας;

Οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη όχι μόνο του διπόλου Βόλου- Λάρισας αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι πραγματικά πολύ σημαντικές.
Η διοργάνωση των Αγώνων θα αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμη και για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες.
Παράλληλα με τους Μεσογειακούς Αγώνες δημιουργείται μία τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία υποδομών προκειμένου να επέλθει η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και της Ελλάδος γενικότερα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!