Ντίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθήνας- Πειραιά: Μοναδική προτεραιότητα το πράσινο


Ποια θέση παίρνει η Υπερνομαρχία για το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης;

Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει να κερδίσει η χώρα μας.
Εμείς λέμε ότι πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στο μοντέλο της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με αιρετό Πρόεδρο, με ισχυρό Περιφερειακό Συμβούλιο, με υποχρεωτική συμμετοχή των αιρετών Νομαρχών των νομών που συγκροτούν την Περιφέρεια.
Η Υπερνομαρχία της Αθήνας, μπορεί να στηρίξει το Μητροπολιτικό Μοντέλο που χρειάζεται η Αττική.
 Η πεποίθησή μας δεν στηρίζεται σε μια αόριστη επιθυμία αλλά στην εμπειρία και τα πεπραγμένα πέντε χρόνων. Ενισχυμένοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες μπορούμε να συμβάλουμε:

• Στη δημιουργία, προστασία και διαχείριση του διαδημοτικού πρασίνου και των διαδημοτικών παράκτιων περιοχών.
• Στην ευθύνη της γνωμοδότησης επί των κυκλοφοριακών μελετών και ρυθμίσεων
• Στη μελέτη και το σχεδιασμό δικτύων ποδηλατοδρόμων και αντίστοιχων χώρων στάθμευσης

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε το επόμενο διάστημα;

Πράσινο, πράσινο, πράσινο! Μετά τις καταστρεπτικές συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα για την Αττική. Είναι επιβεβλημένη η προστασία και ανάδειξη των τελευταίων ελεύθερων χώρων.
Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Φορέα Πρασίνου, με τη συμμετοχή όλων των δήμων.
Το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι υπόθεση «ενός». Οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει. Μένει να το καταλάβει και η κεντρική διοίκηση.
Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι αρμόδιοι φορείς (βουλή, νομαρχίες, αυτοδιοίκηση) και να δράσουμε άμεσα. Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η Υπερνομαρχία δεν θα κάτσει ήσυχα.
Οποιοσδήποτε επιχειρεί να περάσει δια της πλαγίας οδού πράγματα που βλάπτουν περιβαλλοντικά το λεκανοπέδιο θα μας βρίσκει μπροστά του.

Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται από ορισμένους ότι η Υπερνομαρχία δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο;

Κάποιους διευκολύνει αυτή η άποψη. Αλλά δεν είναι αλήθεια.
Η Υπερνομαρχία μαζί με τις δύο Νομαρχίες, της Αθήνας και του Πειραιά, αποτελούν ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο. Ο ρόλος της Υπερνομαρχίας, πέρα από τα άλση και τα ΚΕΠ που ελέγχει απευθείας, είναι βαθύτατα πολιτικός, συμμετοχικός και συντονιστικός. Ελπίζουμε να μας δώσουνε την ευκαιρία οι κρατούντες να τον κάνουμε και αναπτυξιακό…

Ποια είναι η σημασία της έκθεσης POLIS για την αυτοδιοίκηση;

Η Έκθεση POLIS έρχεται να αναδείξει το σήμερα μα κυρίως το αύριο της αυτοδιοίκησης. Πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο ο θεσμός που εμπιστεύονται οι πολίτες, ο θεσμός που μπορεί να λύσει προβλήματα.
Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι ο πραγματικός σύμμαχος του πολίτη στη γειτονιά, στην πόλη, στο Νομό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!