ΠΕ Φλώρινας: Μέσω βουλευτών, ζητείται συνάντηση με Πρωθυπουργό για «Αθηνά»

Σύσκεψη των φορέων για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων για την παραμονή των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Ηλιάδη. Η σύσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της σύσκεψης, που είχε συγκαλέσει την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από το υπουργείο Παιδείας.

Στη σημερινή συνάντηση, αποφασίστηκε οι δύο βουλευτές της Φλώρινας να κλείσουν άμεσα ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας ή και με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. να ετοιμάσουν το απαραίτητο υπόμνημα, όπου με στοιχεία θα τεκμηριώνεται η ορθή λειτουργία των Τμημάτων στη Φλώρινα.

Μετά την κατάθεση των υπομνημάτων, θα δημιουργηθεί ένα κοινό υπόμνημα το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, καθώς και τους λόγους αναγκαιότητας ύπαρξης των Τμημάτων στη Φλώρινα και το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο δήμαρχος Φλώρινας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην αναγκαιότητα διεκδίκησης αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου στην πόλη της Φλώρινας και στην άμεση κινητοποίηση των φορέων, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Διαβάστε επίσης:
Δημαράς: Λέει «όχι» στην αποδυνάμωση ΑΤΕΙ και πόλης
Υπ. Παιδείας: Συνάντηση Αρβανιτόπουλου – αιρετών Ιονίων για την «Αθηνά»
ΔΣ Αγρινίου: Νέα αστυφυλία λόγω «Αθηνάς» και κατάργηση πανεπιστημίων
Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»: «Μπλόκο» δημάρχων στις καταργήσεις ΑΕΙ & ΤΕΙ
Πάτρα: Να συγκληθεί το δ.σ. για το «Σχέδιο Αθηνά», ζητούν οι ανεξάρτητοι
«Σχέδιο Αθηνά»: Έκτακτες συνεδριάσεις δ.σ. Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιεράπετρας & Σητείας
Π. Θεσσαλίας: Υπό διαμόρφωση κοινή πρόταση για το ΤΕΙ
ΠΕ Λάρισας: Αντίθετη στην κατάργηση ΤΕΙ Πληροφορικής

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!