ΠΕ Φλώρινας: Σύσκεψη αιρετών, φορέων για τον «Καλλικράτη» των πανεπιστημίων

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί, στην αντιπεριφέρεια Φλώρινας, η Επιτροπή αιρετών και φορέων, με κύρι αντικείμενο τις διεκδικήσεις και δράσεις έναντι της «Αθηνάς», που προβλέπει κατάργηση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο πάει στη Θεσσαλονίκη και το τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου του ΤΕΙ, το οποίο πάει στην Καστοριά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, σε συνεδρίαση κατοίκων και φορεών για το ίδιο θέμα, την περασμένη Παρασκευή, «η διεκδίκησή μας πρέπει να έχει δύο κλάδους: Ο ένας είναι να παραμείνουν τα τμήματά μας, ως έχουν, στη Φλώρινα και ο δεύτερος είναι να διεκδικήσουμε αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο στη Φλώρινα».

Ζήτησε δε από τους βουλευτές «να κλείσουν ένα ραντεβού με τον κ. υπουργό ή με το γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου θαπαραστούν εκπρόσωπος της Εκκλησίας οι δήμαρχοι, οι αντιπεριφερειάρχες, οι βουλευτές μας, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, από το ΤΕΙ, καθώς και εκπρόσωποι των φοιτητών».

Διαβάστε επίσης:
ΔΣ Αγρινίου: Νέα αστυφυλία λόγω «Αθηνάς» και κατάργηση πανεπιστημίων
Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»: «Μπλόκο» δημάρχων στις καταργήσεις ΑΕΙ & ΤΕΙ
Πάτρα: Να συγκληθεί το δ.σ. για το «Σχέδιο Αθηνά», ζητούν οι ανεξάρτητοι
«Σχέδιο Αθηνά»: Έκτακτες συνεδριάσεις δ.σ. Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιεράπετρας & Σητείας
Π. Θεσσαλίας: Υπό διαμόρφωση κοινή πρόταση για το ΤΕΙ
ΠΕ Λάρισας: Αντίθετη στην κατάργηση ΤΕΙ Πληροφορικής

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!