ΠΕ Λάρισας: Αντίθετη στην κατάργηση ΤΕΙ Πληροφορικής

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο ενός εκ των δυναμικότερων τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας, του Τμήματος Τεχνολογίας, Πληροφορικής κι Επικοινωνιών, μετέφεραν στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας Χρυσάφης Χαρτώνας και οι καθηγητές, Ηλίας Σάββας και Γεώργιος Κακαρώντζας. H αντιπεριφερειάρχης τάχθηκε με τη σειρά της κατά του κλεισίματος του τμήματος του ΤΕΙ. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος από τη μία και από την άλλη να καταργούμε αξιόλογα τμήματα. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης στη Λάρισα του Τμήματος Πληροφορικής και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη φορέων, για το συγκεκριμένο θέμα, υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας», είπε.

Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», για την αναδιάρθρωση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που δόθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση, το τμήμα «απορροφάται» από το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας που μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, με έδρα τη Λαμία.

Όπως ανέφεραν στην αντιπεριφερειάρχη ο πρόεδρος και οι καθηγητές του τμήματος, στο τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής κι Επικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας, που λειτουργεί από το 1999, φοιτούν 2.500 περίπου σπουδαστές και διαθέτει όλες τις υποδομές καθώς και ικανό αριθμό εκπαιδευτικών, υλοποιώντας, παράλληλα και μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΑΡΑΡΙΩΤΟΥ
Το Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής κι Επικοινωνιών είναι μία πολύ σημαντική και δυναμική σχολή του ΤΕΙ Λάρισας. Η επιχειρούμενη κατάργηση του, αποτελεί καθαρά πολιτική απόφαση και δεν βασίζεται σε καμία περίπτωση σε ακαδημαϊκά κριτήρια. Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι πρόκειται για μία σχολή υψηλού επιπέδου, με 2.500 σπουδαστές, και άψογες κτιριακές υποδομές, καθότι τους επόμενους μήνες, αναμένεται να παραδοθούν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού 1.247.000 ευρώ, για το εν λόγω τμήμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος από τη μία και από την άλλη να καταργούμε αξιόλογα τμήματα. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης στη Λάρισα του Τμήματος Πληροφορικής και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη φορέων, για το συγκεκριμένο θέμα, υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΑΛΑΡΑΡΙΩΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!