Αίτημα για σύγχρονο λιμάνι στη Χίο

Επιτακτική είναι η ανάγκη, να αποκτήσει η Χίος νέο, σύγχρονο λιμάνι. Η κατασκευή του Νέου Κεντρικού Λιμένα της Χίου αποτελεί ένα ομόθυμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. «Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συνεννόηση, η σύμπνοια και η συμπόρευση των τοπικών φορέων και η στήριξη της προσπάθειας για την κατασκευή του», τονίζει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Μετά από προσπάθεια 3,5 χρόνων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ολοκλήρωσε το σύνολο των απαιτούμενων μελετών (οι οποίες κόστισαν 900.000,00 €) και εξασφάλισε όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις, ώστε να είναι δυνατό το άμεσο ξεκίνημα αυτού του μεγάλου έργου,
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης για ένα σύγχρονο λιμάνι αποτελεί το περιστατικό της 14ης Οκτωβρίου 2007. Το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen προσέγγισε το λιμάνι της Χίου, με σκοπό να επισκεφθούν οι επιβάτες το νησί.
δυστυχώς, η προσέγγιση δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα το πλοίο να δέσει μακριά από την προβλήτα και οι επιβάτες που επιθυμούσαν να επισκεφθούν τη Χίο, να αποβιβαστούν με σωστικές λέμβους.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης δήλωσε: “Το κρουαζιερόπλοιο που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου, και ο τρόπος αποβίβασης των επιβατών με τις σωστικές λέμβους, θυμίζει περασμένες εποχές. δεν είναι δυνατό εν έτη 2007 να μην μπορεί η Χίος να φιλοξενήσει άλλα πλοία, πέραν των ακτοπλοϊκών γραμμών ”.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!