Πρωτοποριακή Στρατιωτική Άσκηση με συμμετοχή του Δ. Φυλής - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

Πρωτοποριακή Στρατιωτική Άσκηση με συμμετοχή του Δ. Φυλής

Με την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Φυλής την  Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο της Στοχοθεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διεξήχθη η Πρωτοποριακή  Άσκηση Μετά Στρατευμάτων ΤΑΜΣ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ» στο Στρατόπεδο «Τχη (ΕΜ) ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑ» στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, παρουσία του κ. Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, της στρατιωτικής ιεραρχίας και εκπροσώπων Δήμων και φορέων της περιοχής.

Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας οι οποίοι μετέφεραν στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση του εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού μαζί με τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι η προετοιμασία της Άσκησης υπήρξε κοπιώδης και ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, με τον Δήμο Φυλής να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή θερμός συμπαραστάτης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εξάσκηση και επίδειξη των μηχανισμών και των διαδικασιών και μέσων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) για την αντιμετώπιση ενός μείζονος ατυχήματος σε Στρατιωτική Εγκατάσταση, που περιλάμβανε αντιμετώπιση πυρκαγιάς και σεισμού, σε συνεργασία με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, Σώματα Ασφάλειας, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το σενάριο της Άσκησης περιλάμβανε τις παρακάτω ειδικές καταστάσεις:

  • Αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην περίμετρο του Στρατοπέδου
  • – Αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε Γεμιστήριο Καύσιμων του Στρατοπέδου. Διακομιδή τραυματιών – Εντοπισμός και διακομιδή τραυματιών, συνεπεία πτώσεως από Δεξαμενή – Αεροδιακομιδή – Διαρροή Χημικού Παράγοντα, έρευνα και απολύμανση προσωπικού – Πτώση μέρους κτηρίου συνεπεία σεισμικής δόνησης, απεγκλωβισμός και διακομιδή τραυματιών από κτίριο και σταυθμευμένο όχημα
  • [Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό του ΣΞ (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΑΣΔΥΣ), της ΕΛ.ΑΣ, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής) και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ)].

Με το πέρας της Άσκησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ εξήρε το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό του ασκούμενου προσωπικού και επισήμανε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης άσκησης, καθώς αποτελεί και μία παρουσίαση των δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς  στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, τα οποία μπορεί να προκληθούν από την κλιματική αλλαγή ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες και ότι η συνέργεια του πολιτικού και του στρατιωτικού τομέα, είναι όχι μόνο παραγωγική, αλλά και ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ ευχαρίστησε προσωπικά τους Αντιδημάρχους του Δήμου Φυλής καθώς και τους συντελεστές του, που συμμετείχαν δυναμικά στην άσκηση με δυο υδροφόρες με δυνατότητα κατάσβεσης και 1 JCB.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!