Πάτρα: Με την «ευλογία» του Μητροπολίτη ο «ιερός πόλεμος» για το ΤΕΙ

Με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. κ.  Χρυσόστομο συναντήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, με αφορμή  τις εξελίξεις στο ΤΕΙ και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά περί μεταφοράς της έδρας στο Μεσολόγγι και την γνωστοποίηση, ότι αύριο το πρωί μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντήσει τον υπουργό Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Πατρέων μετέφερε την όλη κατάσταση στον Μητροπολίτη Πατρέων. Από την πλευρά του ο κ. κ. Χρυσόστομος συμφώνησε, ότι οι δηλώσεις του κ. Σαλμά είναι απαράδεκτες και αποτελούν εμπαιγμό για την τρίτη πόλη της Ελλάδας, που είναι η Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο, ο κ. Χρυσόστομος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Παιδείας  Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, του μετέφερε το απαράδεκτο του όλου πράγματος και το πώς δεν είναι δυνατόν, να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο, ότι τίποτα από όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν ισχύει και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα του ΤΕΙ από την Πάτρα, για οπουδήποτε αλλού. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Χρυσόστομο, με το δικό του κύρος, που έχει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην περιοχή, να εκδώσει και ο ίδιος σχετική ανακοίνωση.

Στον υπουργό Παιδείας με… συνοδεία

Επίσης, ο κ. Δημαράς, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να παραχωρήσει ένα λεωφορείο, έτσι ώστε, οποιοσδήποτε θέλει από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωπος φορέα, να μεταβεί μαζί του στην Αθήνα. Το αίτημα του Δημάρχου ικανοποιήθηκε, έτσι αύριο (Πέμπτη) στις 8 το πρωί, μπροστά από την κάτω πύλη του ΤΕΙ Πάτρας, θα βρίσκεται το λεωφορείο, προκειμένου να μεταβούν όσοι από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωποι φορέων επιθυμούν, στην Αθήνα. Παράλληλα, άλλα 2 λεωφορεία, έχει μισθώσει το ΤΕΙ, για σπουδαστές και καθηγητές, προκειμένου όλοι μαζί, να μεταβούν στην Αθήνα, στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση