Μίχας: Καταδίκασε τις συνθήκες κράτησης μεταναστών στο ΑΤ Δραπετσώνας

Την καταδίκη του για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης οικονομικών μεταναστών στο ΑΤ Δραπετσώνας εξέφρασε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση του Σώματος από ομάδα ενεργών πολιτών για τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω ΑΤ. Σύμφωνα με την ενημέρωση :

– 100 οικονομικοί μετανάστες συνωστίζονται για πλέον των 9 μηνών και μετά την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, σε χώρο 70 τ.μ. στα κρατητήρια του Τμήματος. Οι συνθήκες είναι άθλιες καταπατώντας πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα

– Οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν έχουν οδηγήσει τους κρατουμένους σε απονενοημένες πράξεις απελπισίας όπως αυτοτραυματισμούς και απόπειρες αυτοκτονίας

Με την παρέμβασή του ο κ. Μίχας ζήτησε την καταδίκη των γεγονότων και από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, έστω και αναρμοδίως, και επεσήμανε ότι θα πρέπει να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεριμνώντας για την άμεση απομάκρυνσή τους από τον χώρο και τη μεταφορά τους σε άλλους χώρους υπό ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

«Αυτά που συμβαίνουν εδώ δίπλα μας, στη Δραπετσώνα, ξεπερνούν κάθε όριο. Με το να βαφτίζουμε επιχειρήσεις με ωραίες ονομασίες, Ξένιος Ζευς και ούτω καθεξής και στη συνέχεια να συμπεριφερόμαστε ως Πολιτεία με αυτό τον αισχρό τρόπο δείχνει ανεπάρκεια  και απανθρωπιά που δεν ταιριάζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η Κεντρική Διοίκηση που επέτρεψε διαχρονικά να γιγαντωθεί το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εισροή των οικονομικών μεταναστών είναι αυτή που πρέπει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση όσων παρανόμως έχουν εισέλθει, φροντίζοντας για την αξιοπρεπή διαμονή και επιβίωσή τους στο μεσοδιάστημα. Τέτοιες εικόνες ντροπής δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα της προσφυγιάς, του ξεριζωμού και του ξενιτεμού που έχουμε ζήσει για τα καλά στο πετσί μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ


Αφήστε μια απάντηση