ΔΣ Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης: Όχι στην εκποίηση του «Αστέρα»

Κατά της εκποίησης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, τάχθηκε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του.

Παράλληλα, κατήγγειλε ως «πρωτοφανή και απαράδεκτη την εκποίηση ακόμη και του αρχαιολογικού χώρου» και προανήγγειλε κινητοποιήσεις κατά της εκποίησης. Στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή πρόκειται να  θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση προτάσεις για την οργάνωση των ενεργειών του δήμου και των πολιτών «ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου».

Στο τελικό ψήφισμα του Δήμου, υπογραμμίζεται, ότι «θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του σε όλα τα σχέδια που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής με την εκποίηση της έκτασης ή την αλλαγή των χρήσεων γης ή την τροποποίηση των όρων δόμησης».

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης   προτρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη λάβει καμία απόφαση γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, μέχρι να κατατεθεί η μελέτη του δήμου για την ήπια ανάπλαση της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!