Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Δυναμική κινητοποίηση για να μην κλείσουν οι δομές του ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση έξω από το π. Δημαρχείο Ταύρου και συμβολικό κλείσιμο της οδού Πειραιώς προχώρησε σήμερα στις 9.00 το πρωί ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, προκειμένου να μην κλείσουν οι δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιου Ντερέκα, των Αντιδημάρχων, Πέτρου Δημητρίου, Γεωργίου Δαμηλάκου, Βασιλικής Καραβίας και Κωνσταντίνου Χρονόπουλου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Άρη Κρεμμύδα, Παναγιώτη Κυριαζίδη και Γρηγόρη Σωπάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Μανώλη Αντωνάκου, των Δημοτικών Συμβούλων, κατοίκων, εργαζομένων του Δήμου και φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί όχι μόνο η παραμονή των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ σε Μοσχάτο και Ταύρο, αλλά και η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να μπορεί να καλύπτει επί 24ωρης βάσης τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος των εργαστηριακών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με τις παροχές που θα χάσουν σε περίπτωση κατάργησης των δομών.

Με τη λήξη της σημερινής κινητοποίησης και ύστερα από την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Δημάρχου που είχε σταλεί στις 15/11/13 στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ο Δήμαρχος ζητούσε να ξεκαθαρίσει γραπτώς ο Υπουργός ότι δεν πρόκειται να κλείσουν οι δομές του ΕΟΠΥΥ σε Μοσχάτο και Ταύρο, ο Υπουργός έστειλε απάντηση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε απάντηση της επιστολής σας, σας ενημερώνω και γραπτώς όπως έκανα και τηλεφωνικά, ότι η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ που σχεδιάζουμε έχει ως στόχο την Διοικητική συνένωση των δύο παραλλήλων συστημάτων παροχής Πρωτοβάθμιας Παροχής Υγείας και όχι το κλείσιμο μονάδων.
Κατά συνέπεια ουδεμία ανησυχία υπάρχει για τα Παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου-Ταύρου.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ”

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο Δήμαρχος τόνισε: “Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες του Δήμου μας για την παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε Μοσχάτο και Ταύρο. Η κινητοποίηση μας αλλά και οι διαρκείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής επέφεραν τη γραπτή δέσμευση του Υπουργού για παραμονή των ιατρείων”.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]