Ο Δ. Μοσχάτου-Ταύρου καλεί σε συμβολικό κλείσιμο της Πειραιώς για τον ΕΟΠΥΥ

Σε συμβολικό κλείσιμο της οδού Πειραιώς καλεί τους κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου τη Δευτέρα το πρωί ο δήμαρχος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φημολογούμενη κατάργηση της μονάδας του ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δημόσια Υγεία έχει βρεθεί στο κέντρο των αρνητικών εξελίξεων, μέσα στη δύσκολη περίοδο της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε. Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει ήδη μία σειρά ενεργειών προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ σε Μοσχάτο και Ταύρο, αφού είναι οι μοναδικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων.

Παρά τη διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι δομές του ΕΟΠΥΥ,  φημολογείται έντονα τις τελευταίες μέρες  πιθανή κατάργηση της μονάδας στον Ταύρο.

Γι’ αυτό το λόγο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος έθεσε ως έκτακτο θέμα τον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας την αταλάντευτη θέση της Δημοτικής Αρχής για την παραμονή των δομών του ΕΟΠΥΥ στις Δημοτικές Ενότητες Μοσχάτου και στις Δημοτικές Ενότητες Ταύρου και καλώντας Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους και τους κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου στο συμβολικό κλείσιμο της οδού Πειραιώς, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: “Η Δημόσια υγεία πρέπει να παραμείνει γεγονός αδιαμφισβήτητο. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε κατάργηση των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, οι οποίες εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μας. Γι αυτό το λόγο καλώ όλους τους κάτοικους τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στο συμβολικό κλείσιμο της οδού Πειραιώς μπροστά από το Δημαρχείο Ταύρου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση και την κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο μας. Με τον αγώνα όλων μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την ποιότητα της ζωής μας”.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΟΠΥΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!