Πληρότητα και συνέπεια στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚΟ

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος που διενεργήθηκε στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κατά το μήνα Οκτώβριο από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής / Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Στην Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου καθώς και στη σχετική αξιολόγηση που απεστάλησαν αποτυπώνεται και διαπιστώνεται η ορθότητα και η πληρότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται στους τομείς της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την τήρηση του μητρώου δεσμεύσεων καθώς και τη διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το κλιμάκιο διαπίστωσε στη Έκθεσή του ότι «τηρούνται πλήρως» οι προϋποθέσεις των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και εγκυκλίων των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Επίσης, όπως αναφέρεται στην έκθεση «η λειτουργία των διαδικασιών» όπως και η αποστολή αναφορών και οικονομικών στοιχείων είναι πλήρης και εμπρόθεσμη».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με αφορμή την αποστολή της Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ελέγχου δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί επιβεβαιώθηκε στην πράξη η εύρυθμη, διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τη Σύμβουλο μου επί των Οικονομικών, τον Διευθυντή Οικονομικών, τους εργαζόμενους της Οικονομικής Υπηρεσίας αλλά και όλων των υπηρεσιών και να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι καταβάλλουμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου με σεβασμό στον πολίτη-Δημότη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!