Αντάμωμα λατόμων στο Δήμο Πεντέλης

Στις πλαγιές του Πεντελικού βουνού αντάμωσαν και φέτος οι Πεντελιώτες λατόμοι.

Ο Σύλλογος Κυκλαδιτών & Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια», διοργάνωσε την εκδήλωση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αι Γιάννη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες λατόμους. Στη συνέχεα αναβίωσαν μνήμες και θύμησες του χθες, με την παραδοσιακή φασολάδα «κύριο φαγητό τους την περίοδο εκείνη αν και εφόσον υπήρχε και αυτό» όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και συναντήθηκε με όλους τους εναπομείναντες Πεντελιώτες λατόμους που δούλεψε μαζί τους στα λατομεία την 10ετία ΄50-΄60.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, ιδιαίτερα συγκινημένος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου οι οποίοι τίμησαν την μνήμη του πατέρα του, αναγράφοντας το όνομά του στο μνημείο της Πλατείας της Ν. Πεντέλης. Παράλληλα επεσήμανε τη νιότη, το μεράκι και την ελπίδα που αποτυπώνονται στο Προεδρείο του Συλλόγου που συνεχίζει την παράδοση.

Τελειώνοντας επέστησε την προσοχή όλων, μεταφέροντας το μήνυμα ότι εκείνες οι δύσκολες περίοδοι που τα αυτονόητα δεν ήταν δεδομένα, να υπάρχουν μόνο στην ιστορία και να αποτρέψουν να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση και κατάντια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο  Κοντουλάκος Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας Πνευματικού Κέντρου Πεντέλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ, ΛΑΤΟΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!