Το σχέδιο Μανιτάκη για «ξεκαθάρισμα» των επίορκων

«Εκκαθάριση» των επίορκων από το δημόσιο σε πέντε κινησεις αντιπρότεινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στο αίτημα της τρόικας για άμεσες απολύσεις, λίγο πριν τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το δημόσιο. 

Όπως αναφερεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην αναφορά, η έξοδος των επιόρκων από το Δημόσιο αναμένεται να επιτευχθεί με:

1. Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιταχύνει την πειθαρχική διαδικασία.
2. Παροχή οικονομικών κινήτρων στα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων.
3. Διακοπή μισθοδοσίας για όσους έχουν τεθεί σε αργία και κατηγορούνται για συγκεκριμένη κατηγορία αδικημάτων και παραβάσεων.
4. Συνολική εποπτεία των πειθαρχικών διαδικασιών από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοικησης.
5. Συνεργασία για τον εντοπισμό των πλαστών πιστοποιητικών ξένων γλωσσών με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Ελληνοαμερικανική Ενωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Συμφωνα δε με τα στοιχεια που παρουσίασε το υπουργείο αυτή τη στιγμή 1.550 υποθέσεις, ενώ στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά 577. Επισημαίνεται δε ότι εβδομαδιαίως εξετάζονται από τα πειθαρχικά περί τις 20 υποθέσεις και υπολογίζεται ότι προσεχώς «μπορούμε να περιμένουμε 170 αποφάσεις για απολύσεις».

Στο πλαίσιο επιτάχυνσης των πειθαρχικών διαδικασιών, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο:
– Θα δοθούν οικονομικά κίνητρα στα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους, δεδομένου ότι η συμμετοχή στα πειθαρχικά είναι εκτός των κύριων καθηκόντων τους.
– Θα γίνουν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται (σύντμηση του χρόνου που μεσολαβεί για την οριστική κρίση της υπόθεσης, αλλά και για την υποβολή ένστασης).
Αναφορικά με τους 940 υπαλλήλους που μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε αργία και εξακολουθούν να λαβάνουν το 1/3 του μισθού τους, που μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε αργία και εξακολουθούν να λαβάνουν το 1/3 του μισθού τους, εξετάζεται η αυστηροποίηση των οικονομικών κυρώσεων και συγκεκριμένα η διακοπή μισθοδοσίας τους για συγκεκριμένες κατηγορίες παραβάσεων και αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Εγκύκλιος Μανιτάκη για 5.000 επίορκους

«Βρισκόμαστε κοντά και για το δημόσιο»

Νέα συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας στις 8 μμ στο υπουργείο Οικονομικών

Μανιτάκης: «Κλείνει» την άλλη εβδομάδα το δημόσιο

Μεγάλο «αγκάθι» το δημόσιο στη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση