Ρουπακιώτης: «Όχι στο κλίμα τρόμου για τους επίορκους» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
24
Σεπτέμβριος
Back

Ρουπακιώτης: «Όχι στο κλίμα τρόμου για τους επίορκους»

Να  σταματήσει η δημιουργία «κλίματος τρόμου» για τους επίορκους υπαλλήλους, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης μιλώντας στη Βουλή.

«Βρίσκονται πολλοί υπό τον τρόμο των επιόρκων υπαλλήλων. Θέλω να καταθέσω με σεβασμό στο κοινοβούλιο. Όσο είσαστε αντίθετοι είμαι και εγώ αντίθετος να συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα όποιοι έχουν παραβιάσει το νόμο. Είτε έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είτε πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επιόρκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επιόρκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση. Να δημιουργείται, δηλαδή, ένα ψυχολογικό κλίμα που αποβαίνει σε βάρος της ευρυθμίας της διοίκησης και της ηρεμίας των ίδιων των υπαλλήλων. Ας μιλήσουμε λοιπόν για εκείνους που παρανόμησαν και διέπραξαν ποινικά αδικήματα ή βαριά πειθαρχικά παραπτώματα. Αυτοί δεν έχουν θέση στο δημόσιο. Να αποφύγουμε όμως αυτόν τον τρόμο των επιόρκων διότι δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: «Κλείνει» την άλλη εβδομάδα το δημόσιο

Μεγάλο «αγκάθι» το δημόσιο στη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Αύριο πάλι Στουρνάρας-τρόικα

Βενιζέλος: «Το Δημόσιο, το μεγάλο αγκάθι με την τρόικα»

Μανιτάκης: όλα καλά με Στουρνάρα – Συζητάμε τα τελευταία σημεία

Παρουσία Μανιτάκη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

ΠΑΣΟΚ vs ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκη για τους επίορκους

Οι απολύσεις στις συναντήσεις τρόικας, Στουρνάρα, Βενιζέλου

Απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητά τώρα η τρόικα

Δημόσιο: «Παράθυρο» για άμεσες απολύσεις και μη επίορκων

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!