«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Το θέμα του δημοσίου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο και στη σημερινή συνάντηση (στις 3) που θα έχει ο αναπληρωτής που υπουργός Χρ. Σταϊκούρας με την τρόικα. Αν και συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι δεν είναι προγραμματισμένο προς το παρόν να συμμετάσχει και ο Α. Μανιτάκης σε αυτή, είναι πιθανόν αυτό να γίνει.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην aftodioikisi.gr ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών και η ταχύτατη απομάκρυνση των επίορκων», χωρίς πάντως να θέλουν δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς, τόνιζαν ωστόσο ότι το θέμα των 20.000 απολύσεων (που, φαίνεται ότι, θέτει η τρόικα για το 2014) είναι εκτός μνημονίου και άρα είναι της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου. Προσέθεταν ότι προχωράει κανονικά το σχέδιο κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν η τρόικα να μην επιμείνει σε αυτή τη φάση για το θέμα αυτό και να το επαναφέρει όταν επιστρέψει κατά το Μάιο, Ιούνιο

Αρχές φθινοπώρου οι 1000

Στην ουσία το υπουργείο επιχειρεί να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των υποθέσεων που εκδικάζονται από τα δευτεροβάθμια και από 20 που είναι σήμερα να ανέβει σε 40 έως 50 την εβδομάδα ώστε να απομακρύνονται περί τους 150 με 200 επίορκους το μήνα.

Αν και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνείται να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με το αιτιολογικό ότι «δεν παρεμβαίνει στα πειθαρχικά», με αυτούς τους ρυθμούς ο «μαγικός» αριθμός 1000 (δηλαδή, η απομάκρυνση 1000 επίορκων υπαλλήλων) αναμένεται να έχει επιτευχθεί προς τα τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης

Εγκύκλιος Μανιτάκη για 5.000 επίορκους

«Βρισκόμαστε κοντά και για το δημόσιο»

Νέα συνάντηση Μανιτάκη-τρόικας στις 8 μμ στο υπουργείο Οικονομικών

Μανιτάκης: «Κλείνει» την άλλη εβδομάδα το δημόσιο

Μεγάλο «αγκάθι» το δημόσιο στη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Αύριο πάλι Στουρνάρας-τρόικα

Βενιζέλος: «Το Δημόσιο, το μεγάλο αγκάθι με την τρόικα»

Μανιτάκης: όλα καλά με Στουρνάρα – Συζητάμε τα τελευταία σημεία

Παρουσία Μανιτάκη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

ΠΑΣΟΚ vs ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκη για τους επίορκους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!