ΣΕΕΔΔ: Ζημιά 180.000 ευρώ από τους «κοπανατζήδες» στον ΕΟΤ

Ζημιά περίπου 180.000 ευρώ στον ΕΟΤ από «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ποσά καταγράφει η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής» και δόθηκε σστην δημοσότητα την Πέμπτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση  διαπιστώνεται «επιδημία» αναρρωτικών αδειών πριν, μετά ή και ενδιάμεσα από αργίες, ενώ διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι ξεχνούν να χτυπήσουν κάρτα.

Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση, οι εργαζόμενοι στο «βοηθητικό κτίριο» όπου στεγάζονται οι διευθυντές του ΕΟΤ παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραβατικότητα έναντι των συναδέλφων τους στο κεντρικό κτίριο. Κατά των έλεγχο, 92,31% των υπαλλήλων είχε μια ημέρα μονή σήμανση, 46,25% τουλάχιστον μια ημέρα δεν είχε χτυπήσει κάρτα, και 61,54% δεν είχε συμπληρώσει το ωράριο τουλάχιστον μια ημέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης, κάνοντας λόγο για απόπειρα δυσφήμισης του Οργανισμού. «Η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του», όπως αναφέρουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΟΤ, ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΕΔΔ


Αφήστε μια απάντηση