«Σφράγισαν» μαγαζί στο Λιτόχωρο για φοροδιαφυγή

Ένα ακόμη «λουκέτο», λόγω φοροδιαφυγής, αυτή τη φορά σε κέντρο διασκέδασης στο Λιτόχωρο Πιερίας, έβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησε την Παρασκευή,  η Π.Δ. ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι σε «καφέ μπάρ-εστιατόριο», που εδρεύει στην περιοχή, στην οποία εμφανιζόταν επώνυμος τραγουδιστής, δεν είχε εκδώσει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων, το συνεργείο ελέγχου προέβη στην σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες, παρουσία της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας της περιοχής». Ο έλεγχος συνεχίζεται και προς όλους τους εμπλεκόμενους στη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το «σαφάρι» της αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Παρασκευή και Σάββατο πρωί από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργήθηκαν έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις, από τις οποίες: μία παράβαση για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, δύο για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, τρεις για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, μία για στάσιμο εμπόριο, μία για στέρηση τιμοκαταλόγων σε κατάστημα και 27 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 15 άτομα για διάφορες παραβάσεις, τα οποία και θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. Αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης δύο άτομα σε χωριά των δήμων Γιαννιτσών Πέλλας και Αμφίπολης Σερρών για παραβάσεις που αφορούσαν την παραβίαση της σφραγίδας που είχε θέσει ο Δήμος Πέλλας, ενώ ανάλογες παραβάσεις διαπιστώθηκαν και στο καφενείο σε χωριό της Αμφίπολης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΔΟΕ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση