Ο Βορίδης συρρικνώνει το Δημόσιο: Μειώνονται μόνιμοι και συμβασιούχοι
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back
Ο Βορίδης συρρικνώνει το Δημόσιο: Μειώνονται μόνιμοι και συμβασιούχων

Ο Βορίδης συρρικνώνει το Δημόσιο: Μειώνονται μόνιμοι και συμβασιούχοι

Τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων στο Δημόσιο για το 2022 που είχε συμπεριληφθεί σε ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη «για πρώτη φορά εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/συμβάσεων μίσθωσης έργου και εφαρμόζεται για πρώτη φορά περιορισμός κατά 10% στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλήψεων σε σχέση με το 2020 ο οποίος διαμορφώνεται στις 25.344 θέσεις εργασίας που θα κατανεμηθούν στα Υπουργεία σε συνέχεια των αιτημάτων τους για το εποχικό προσωπικό και της χαρτογράφησης η οποία διενεργήθηκε στο πλαίσιο της καταγραφής των εγκρίσεων των φορέων τα έτη 2018-2020 στο πλαίσιο της υπό-ομάδας η οποία λειτουργεί υπό την Επιτροπή Θεμάτων Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα.».

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από τους “γαλάζιους” δημάρχους της ΚΕΔΕ. 

Μειωμένος και ο αριθμός των μόνιμων

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε μειωμένο αριθμό προσλήψεων μόνιμων για το 2022. Συγκεκριμένα, με βάση τον κανόνα 1 προς 1 υπάρχει δυνατότητα για περίπου 18.000 προσλήψεις την επόμενη χρονιά, με τον κ. Βορίδη να ανακοινώνει 15.836.

Αφορούν, δε, σε στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στο διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων τόσο της Κεντρικής όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα:

Όπως και κατά τον προγραμματισμό του 2021, τα αιτήματα προσλήψεων από το σύνολο των φορέων που υποβλήθηκαν μέσω ψηφιακού οργανογράμματος για το 2022 ανήλθαν σε περίπου 23.000. Ο προγραμματισμός προσλήψεων που εγκρίθηκε περιλαμβάνει 12.100  θέσεις τακτικού προσωπικού (εντός του κανόνα 1:1) και 3.573 θέσεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες αποτελούν δεσμεύσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2022 και αφορούν σε:

-1.700 Επαγγελματίες Οπλίτες για το έτος 2022.

-683 θέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΟΦΥΠΕΚΑ, Γρ. Περιβάλλοντος Ελληνικού, Δασικές Υπηρεσίες).

-400 θέσεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

-135 σπουδαστές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2022.

-655 θέσεις στην ΟΣΥ και την ΣΤΑΣΥ, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά το έτος 2020 διακριτά και εξαιρέθηκαν από τον κανόνα 1:1 για το έτος 2021, καθώς συνδέονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, και θα προσμετρηθούν το 2022.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 περιλαμβάνει και 190 θέσεις οι οποίες δεν προσμετρώνται στον κανόνα 1:1, και αφορούν 141 θέσεις τακτικού προσωπικού, σε Επιμελητήρια εκτός Γενικής Κυβέρνησης και Κ.Υ.Τ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και 49 θέσεις δικηγόρων-νομικών με έμμισθη εντολή (εκτός του κανόνα 1:1).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!