Βορίδης: 15.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2022 -Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Βορίδης: 15.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2022 -Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων

Στην προαναγγελία 15.000 νέων προσλήψεων στο Δημόσιο μέσα στο 2022 προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα του γραπτού μηχανισμού ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα και προσλήψεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο, έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικoύ.

Σχετικά με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται σήμερα ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!