Δ. Βικτώριας: Τσουχτερά πρόστιμα σε όποιον πετάει σκουπίδια

Δυναμική εκστρατεία κατά των σκουπιδιών, καθώς και εκείνων που δεν πείθονται και εξακολουθούν να πετούν τα αποτσίγαρά τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- ξεκινά ο Δήμος Βικτώριας της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον πολιτειακό υπουργό Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ ,  η στρατηγική αυτή αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας.

Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους να δηλώνουν στις αρχές τους παραβάτες.

Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους τα πάρκα, τις πλαζ και αλλού ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσό που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο στη Βικτώρια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διπλασίασε πρόσφατα τα πρόστιμα σε 504 δολάρια, σε όποιον πετά σκουπίδια, η νέα δε στρατηγική συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετα, επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

Χαρακτηριστικό των αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη των σκουπιδιών στη Βικτώρια, είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι θα προμηθεύσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες επ’ αυτοφώρω.

«Μια καθαρή Βικτώρια, είναι καθήκον όλων μας» τονίζει ο κ. Σμιθ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΔΗΜΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΑΥΣΤΑΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!