Θεσ/νίκη: «ReSTORYingGreece» τις εμπειρίες σου

Η βιωματική σοφία των ηλικιωμένων μπορεί να αξιοποιηθεί για να εξοπλίσει τους νέους με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση και ανάπτυξη τους και δεν παρέχονται από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, “ReSTORYingGreece” (Ιστορίες Προφορικής Κληρονομίας), που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισήμανε ο δημιουργός της “ReSTORYingGreece” Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, στόχος της κοινωνικής επιχείρησης είναι η αξιοποίηση των ιστοριών των ηλικιωμένων, της άυλης αυτής πολιτιστικής κληρονομίας και η μετατροπή τους σε “ελληνική υπεραξία”. Η δια-γενιακή μάθηση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την “ανασύσταση” της ταυτότητας των προϊόντων, της κοινωνικής παιδείας, του επιχειρηματικού δαιμονίου.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ReSTORYingGreece” ιδρύθηκε με βάση τον νόμο του 2011 για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και ιδιώτες χορηγούς.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς, ο διευθυντής του 3ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου “Ευκλείδης”, Αχιλλέας Πέττας και ο ιερέας, λογοτέχνης, Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, RESTORYINGGREECE


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!