Τρίτη δόση: Θεοδωρίδου «φρενάρει» Μητσοτάκη –«Είναι πολύ νωρίς
Τετάρτη
7
Δεκέμβριος
Back
Παρενέργειες από εμβόλια: Πάνω από 60% οφείλονται σε αυθυποβολή!

Τρίτη δόση: Θεοδωρίδου «φρενάρει» Μητσοτάκη –«Είναι πολύ νωρίς ακόμη»

«Φρένο» στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για την τρίτη δόση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, έβαλε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου, πλην των ανοσοκατεσταλμένων που ξεκινούν αύριο Τρίτη,  όσων διαμένουν σε Ομάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και των άνω των 60, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για περαιτέρω αύξηση των ομάδων εμβολιασμού. Οπωσδήποτε για να επεκταθούμε και σε άλλες ομάδες θα πρέπει να έχουμε περισσότερα επιδημιολογικά και επιστημονικά στοιχεία», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνο για τους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε, στην ουσία προαναγγείλει, ότι η τρίτη δόση θα επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού:  «Από τη στιγμή που έχει παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι 8, μπορεί να είναι 9 μήνες, θα μας το υποδείξει αυτό η Επιτροπή Εμβολιασμού, θα πρέπει να γίνεται η 3η δόση σε όλους όσοι έκαναν τα εμβόλια πολύ νωρίς.  Και προφανώς αυτό να δρομολογείται και να εξαπλώνεται στο βάθος του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο δεύτερο ερώτημά σας η απάντηση είναι προφανής.  Στο πρώτο ερώτημά σας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί πολύ επιστημονικά.  Βλέπουμε κυρίως τα δεδομένα από το Ισραήλ το οποίο είναι δυο μήνες πιο μπροστά από εμάς ως προς τη χορήγηση των εμβολίων. Θεωρώ ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στην ανάγκη να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.  Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις που τελικά παίρνει η Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά θεωρώ σίγουρα απαραίτητο να γίνει η 3η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους προφανώς άμεσα, σε όσους είναι άνω των 60. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που έχει παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι 8, μπορεί να είναι 9 μήνες, θα μας το υποδείξει αυτό η Επιτροπή Εμβολιασμού, θα πρέπει να γίνεται η 3η δόση σε όλους όσοι έκαναν τα εμβόλια πολύ νωρίς.  Και προφανώς αυτό να δρομολογείται και να εξαπλώνεται στο βάθος του χρόνου.

Έχουμε, ας πούμε, πολλά αιτήματα και δικαιολογημένα πιστεύω απόλυτα από υγειονομικούς οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο όπως το κάναμε και εμείς πολύ νωρίς, το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο. Είμαστε ήδη στους 8 μήνες, και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν την 3η δόση. – προφανώς στους υγειονομικούς θα είναι υποχρεωτικό- αλλά και σε άλλους πολίτες οι οποίοι έκαναν την  τελευταία δόση σχετικά νωρίς έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την άμυνά μας απέναντι στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμοί: «Κολλημένοι» στα χαμηλά οι αριθμοί – Εξακολουθεί το πρόβλημα στους νέους

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!