Εμβολιασμοί: Έρχεται τρίτη δόση για όλους - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
7
Δεκέμβριος
Back
Εμβολιασμοί ακόμη πιο χαμηλά: Μόλις 390 ημερησίως -Ηλικίες και περιοχές

Εμβολιασμοί: Έρχεται τρίτη δόση για όλους

Τρίτη δόση εμβολίου για όλο τον ενήλικο πληθυσμό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Όπως είπε όλα τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο ότι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση θα έκαναν εμβόλιο νωρίς, δηλαδή, οκτώ εννιά μήνες πριν. «Οι υγειονομικοί ή όσοι κάναμε τον εμβόλιο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε».

Αναφορικά με το αν η τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτική για όλους όσους είναι σήμερα το εμβόλιο είναι υποχρεωτική, είπε ότι «η απάντηση είναι αυτονόητα ‘ναι’»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο δεύτερο ερώτημά σας η απάντηση είναι προφανής.  Στο πρώτο ερώτημά σας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί πολύ επιστημονικά.  Βλέπουμε κυρίως τα δεδομένα από το Ισραήλ το οποίο είναι δυο μήνες πιο μπροστά από εμάς ως προς τη χορήγηση των εμβολίων. Θεωρώ ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στην ανάγκη να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.  Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις που τελικά παίρνει η Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά θεωρώ σίγουρα απαραίτητο να γίνει η 3η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους προφανώς άμεσα, σε όσους είναι άνω των 60. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που έχει παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι 8, μπορεί να είναι 9 μήνες, θα μας το υποδείξει αυτό η Επιτροπή Εμβολιασμού, θα πρέπει να γίνεται η 3η δόση σε όλους όσοι έκαναν τα εμβόλια πολύ νωρίς.  Και προφανώς αυτό να δρομολογείται και να εξαπλώνεται στο βάθος του χρόνου.

Έχουμε, ας πούμε, πολλά αιτήματα και δικαιολογημένα πιστεύω απόλυτα από υγειονομικούς οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο όπως το κάναμε και εμείς πολύ νωρίς, το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο. Είμαστε ήδη στους 8 μήνες, και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν την 3η δόση. – προφανώς στους υγειονομικούς θα είναι υποχρεωτικό- αλλά και σε άλλους πολίτες οι οποίοι έκαναν την  τελευταία δόση σχετικά νωρίς έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την άμυνά μας απέναντι στον κορονοϊό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!