ΙΣΑ σε Γεωργιάδη: «Δώσε διευθύνσεις και ονόματα για τους επίορκους γιατρούς»

Να δώσει τα στοιχεία των επίορκων στη δημοσιότητα προκειμένου να προστατευθούν οι γιατροί, ζητά από τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη και τα δημοσιεύματα του Τύπου για τις υπερσυνταγογραφήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Εξωφρενικές δεν είναι οι περιπτώσεις ελαχίστων επίορκων που υπερσυνταγογραφούν. Εξωφρενική είναι η αντιμετώπιση συλλήβδην του Ιατρικού Σώματος, ως των κύριων υπευθύνων για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ή και του κράτους, ως εγκληματιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Και προστίθεται: «Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ωθεί κάποιους στην, εκ του πονηρού, κατασκευή ενόχων, στοχοποιώντας μάλιστα επιλεκτικά μόνο τους ιατρούς. Οι άλλοι επαγγελματίες υγείας, κυρίως η αδράνεια των Διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ ή της πολιτείας, επί τόσα έτη, δεν ευθύνεται άραγε για τα ελλείμματα;», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ΙΣΑ δηλώνει ότι «επιφυλάσσεται να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου που με γενικόλογα δημοσιεύματα επιχειρεί να αμαυρώσει το ιατρικό σώμα συνολικά, να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων», σημειώνοντας ότι «ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τους γιατρούς σήμερα είναι να μπουν φυλακή για τα χρέη τους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να τους χρωστά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.»

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!