Γεωργιάδης: Κομματικά κίνητρα πίσω από τις διαμαρτυρίες

Για κομματικά και προσωπικά κίνητρα κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Υγείας ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν «όρεξη» για διάλογο και «σε καμιά περίπτωση, δεν εκπροσωπούν τον λαό».

Οι εργαζόμενοι, που είχαν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο  στο πλαίσιο  τετράωρης στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- θα οδηγήσει σε απολύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό, κάνοντας λόγο για τελεσίδικες αποφάσεις.  Μια μικρή ομάδα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου -όπως είπαν- να του εκφράσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται.

Ο υπουργός Υγείας, σε μια σκληρή δήλωση, ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι «εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι «ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα, ο υπουργός είπε ότι, όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, «όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα, στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και κοινού μετώπου με γιατρούς και εκπαιδευτικούς, ενω  ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, είπε ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν θεατές του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση