Εμβολιασμοί: Pfizer & Moderna ούτε για δείγμα -Με AstraZeneca η πλειοψηφία των εμβολίων

Μπλόκο Ιταλίας σε 250.000 φιάλες του εμβολίου της AstraZeneca με προορισμό την Αυστραλία

Σήμερα Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β, όμως κατά τη διαδικασία παρατηρήθηκε το εξής πρόβλημα. Όπως διαπιστώσαν αρκετοί πολίτες τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna βρίσκονται σε έλλειψη.

Κοινώς σε πολλά εμβολιαστικά κέντρα δεν υπάρχουν ούτε για… δείγμα! Όπως προέκυψε στην χώρα μας θα υπάρχουν σε μεγαλύτερης ποσότητες, αργότερα και κυρίως προς τον Ιούνιο.

Αντιθέτως τα εμβόλια που υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ήταν αυτά της AstraZeneca, με τους πολίτες πάντως να είναι προβληματισμένοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Όπως εξηγούν στην aftodioikisi.gr επαΐοντες, ένας από τους βασικούς λόγους που το απόθεμα του εμβολίου AstraZeneca είναι πολύ μεγάλο, οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω των περιστατικών θρομβώσεων, το ποσοστό των ακυρώσεων ραντεβού είναι πολύ μεγαλύτερο από τα τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστήριξε ότι «έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατ. δόσεις».

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ, ASTRAZENECA, PROTEINOMENA, PFIZER


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!