ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ-3Κ: Προβλέψεις & για πέμπτο γύρο ελέγχου -Όλο το χρονοδιάγραμμα

Μέσα στις επόμενες 40 μέρες θα κριθούν τα πάντα για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για την πρόσληψη 8.166 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μέσα στις επόμενες 10 – 15 μέρες  θα ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος του ελέγχου των αιτήσεων των υποψηφίων. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα στέλεχος του ΑΣΕΠ «το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα έχει τελειώσει ο 3ος γύρος του ελέγχου».

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα απαιτηθεί και 4ος γύρος ελέγχου, ο οποίος θα αρχίσει αμέσως και αναμένεται να τελειώσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Ο μεγάλος όγκος εργασίας που βαρύνει τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση – απάντηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, μέσω της aftodioikisi.gr, όπου η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι: «Μέχρι σήμερα, το 65% περίπου των δηλώσεων που ελέγχθηκαν ήταν ανακριβείς με αποτέλεσμα είτε να αποκλείονται υποψήφιοι που ήταν επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες είτε να μετακινούνται σε άλλες θέσεις. Ήδη έχουν ελεγχθεί συνολικά 18.000 φάκελοι υποψηφίων και, βεβαίως, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς το πόσοι ακόμη θα χρειαστεί να ελεγχθούν».

Ωστόσο όπως μας ανέφερε το στέλεχος του ΑΣΕΠ, «δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι στον 4ο γύρο ελέγχου θα βρεθούν και  οι 8.166 θέσεις των οριστικά διοριστέων». Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ανεξάρτητης αρχής, πιθανά να υπάρξει και ένας 5ος γύρος ελέγχου, ο οποίος ωστόσο θα είναι σύντομος και τελικός, αφού αν εκκρεμούν, θα εκκρεμούν λίγες αιτήσεις.

Ακόμα όμως και να υπάρξει 5ος έλεγχος τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr,  εντός του Μαρτίου και πιθανά μέχρι τις 20 του μήνα, όπως μας διαβεβαίωσαν οι ίδιες πηγές,

Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε – κατά τη διάρκεια συνέντευξη του την Πέμπτη στην ΕΡΤ – για το αν θα προλάβουν χρονικά να γίνουν αυτές οι προσλήψεις λόγω εκλογών, ξεκαθάρισε: «Θα προλάβουμε, μην ανησυχείτε (…) γνωρίζουμε πως το ΑΣΕΠ δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση….Θα μπουν αυτοί οι άνθρωποι στις θέσεις τους σε όλους τους δήμους της χώρας»».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΙ, ΑΣΕΠ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!