ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι επίορκοι με αντικειμενικές διαδικασίες

«Χίλιες φορές, ναι!», να φύγουν οι επίορκοι από το δημόσιο τομέα, «με αντικειμενικές διαδικασίες με κράτος δικαίου, αλλά και με έναν τρόπο που να βγάζει γρήγορα αποτέλεσμα», και να μη γίνει καμία απόλυση. Δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο realfm 97,8.

Αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, τόνισε: «Η δημόσια διοίκηση και ευρύτερα ο δημόσιος τομέας χρειάζεται, αναδιοργάνωση, αύξηση της αποδοτικότητάς του, εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας, αξιοκρατικά κριτήρια στη στελέχωση, τη διοίκηση -κι εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλλαγών, γιατί μέχρι τώρα έχει οικοδομηθεί ένα πελατειακό, σπάταλο, αργό, αναχρονιστικό, μη φιλικό προς τους πολίτες, κράτος, το οποίο δεν επιστρέφει τα λεφτά που κοστίζει ως υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Και πρόσθεσε: «Και μέσα σ’ αυτό υπάρχουν, στρατηγοί χωρίς στρατό, διευθυντές χωρίς υπαλλήλους, λείπουν άνθρωποι από τον γκισέ που εξυπηρετεί τον πολίτη και περισσεύουν αλλού, πελατειακοί οργανισμοί που στήθηκαν παραμονές εκλογών, άνθρωποι που διορίστηκαν και δεν είχαν καρέκλα να κάτσουν παραμονές εκλογών κ.λπ.. Δεν χρειάζεται απολύσεις, γιατί ήδη ο αριθμός είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, έχει μειωθεί ήδη κατά 80.000 από τότε που άρχισε το μνημόνιο. Μπορεί να αξιοποιηθεί το εργαλείο των μετατάξεων, της εκπαίδευσης, της αλλαγής οργανογραμμάτων, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους χωρίς να προσθέσουμε κι άλλους ανέργους στην Ελλάδα του 1,5 εκατ. ανέργων».

Με πληροφορίες από real.gr

Διαβάστε επίσης:
Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
ΣΥΡΙΖΑ: «Να φύγουν οι αναξιόπιστοι, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι»
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ κοροϊδεύει για τις απολύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]