Κομισιόν: Απολύσεις στο Δημόσιο αλλά όχι άμεσα

Σε επόμενη φάση και όχι σε αυτή της αξιολόγησης της τρόικας στα τέλη Φεβρουαρίου προσδιόρισε τυχόν απολύσεις στο Δημόσιο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄Κόνορ.

«Δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο. Το Eurogroup καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ο’ Κόννορ. Και πρόσθεσε: «Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της Τρόικας, η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα».

Ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν τόνισε ότι σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους με το επικαιροποιημένο μνημόνιο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 σε σχέση με τα επίπεδα του 2010. Υπενθύμισε δε ότι  Όπως 25.000 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013, από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν υπενθύμισε πως στο μνημόνιο αναφέρεται πως στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

Σχετικά

Τρόικα: Χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, δεν έχει δόση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΟΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!