Οικολόγοι Πράσινοι: Ημερίδα για τα σκουπίδια στη Νάξο

Ένα κυρίαρχο πρόβλημα, αυτό των απορριμμάτων, που ταλανίζει και βασανίζει τους κατοίκους της Νάξου, θα τεθεί αύριο στις 11:30 επί τάπητος σε ημερίδα που διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τους τοπικούς συλλόγους ξενοδόχων, εμποροεπαγγελματιών και μαζικής εστίασης.

Η ημερίδα, με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων-Διαλογή στην πηγή, Κομποστοποίηση» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», και τα αποτελέσματά της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένη την αντίθεση των κατοίκων στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο νησί τους.

Ο ΧΥΤΑ Κορφής Ξύδη

Υπενθυμίζεται πως οι Ναξιώτες αντιδρούν έντονα στη δημιουργία -μεταξύ των χωριών Γαλήνης και Εγγαρών, στη θέση Κορφή Ξύδη- ΧΥΤΑ για τα σκουπίδια της Νάξου και των μικρών νησιών, πλην Αμοργού, και μάλιστα ακριβώς απέναντι από ΧΑΔΑ. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν στον αποκλεισμό της χωματερής, ζητώντας έγγραφη δέσμευση για αναστολή του έργου.

Το θέμα ήταν να συζητηθεί σε συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου την περασμένη Δευτέρα, αλλά έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία δημάρχου Νάξου, της κυρίας Λοϊζίδου, καθηγήτριας του ΕΜΠ και υπεύθυνης της μελέτης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του δήμου, καθώς και της επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, αναβλήθηκε και συμφωνήθηκε να μετατεθεί συνεδρίαση στις 30 Μάρτη.

Μέχρι τότε, ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης δεσμεύθηκε ότι δε θα προχωρήσει σε καμία διαδικασία, όπως, για παράδειγμα, τη μελέτη απαλλοτρίωσης ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο της aftodioikisi.gr με τον τίτλο «Αξιώτες: «Όχι» ΧΥΤΑ και ΧΑΔΑ στο νησί»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!