Μουτζούρης σε aftodioikisi.gr για Επάρχους: Ήταν κίνηση unfair από Λιβάνιο
Για μια κίνηση που «δεν είχε λόγο να γίνει» και κυρίως για το ότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση, μίλησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, ερωτώμενος για το θέμα της κατάργησης των Επάρχων, που πέρασε στο νέο Κώδικα.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε αλλαγή στον Κώδικα που δεν έγινε αντιληπτή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, όπως έκαναν και άλλοι περιφερειάρχες, λέγοντας ότι ο θεσμός του Επάρχου είναι, κατά τη γνώμη του, επιτυχημένος και υπηρετεί τη λογική της αποκέντρωσης.
«Τα μικρά νησιά είχαν τους γεωγραφικούς εκπροσώπους τους. Αυτή είναι και η ορθή λογική μιας αποκεντρωμένης διοίκησης. Γιατί να καταργηθούν και να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες; Αφού δεν είναι σημαντικό κόστος για το κράτος. Είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι και σε καίριες θέσεις. Εμείς στο Βόρειο Αιγαίο έχουμε δυο. Κατανοώ όμως τις αντιδράσεις π.χ. στο Νότιο Αιγαίο, όπου υπάρχουν δέκα. Σε κάθε περίπτωση, θα τεθεί το θέμα στην ΕΝΠΕ», πρόσθεσε.
Προτεινόμενα άρθρα
15.08.2026 | 19:00
15.08.2026 | 12:00






