Γεννηματά: Ψηφίζει ελληνογαλλική Συμφωνία, υμνεί Γιώργο Παπανδρέου -
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back
Γεννηματά: Ψηφίζει ελληνογαλλική Συμφωνία, υμνεί Γιώργο Παπανδρέου

Γεννηματά: Ψηφίζει ελληνογαλλική Συμφωνία, υμνεί Γιώργο Παπανδρέου

Την υπερψήφιση της ελληνογαλλικής Συμφωνίας για την αγορά φρεγατών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Έτσι το ΚΙΝΑΛ έγινε το τρίτο κόμμα, μετά τη ΝΔ και την «Ελληνική Λύση» που λέει «ΝΑΙ» στη Συμφωνία. «Το ΝΑΙ μας, η υπεύθυνη στάση μας στη συμφωνία με τη Γαλλία, συνοδεύεται και με την απαίτηση να αναλάβει η Κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες που πρέπει, να αξιοποιήσει τη συμφωνία ώστε να ανακοπεί η Τουρκική επιθετικότητα, να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες, να εμπεδωθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά  η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου, ύμνησε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: «Η διμερής συμφωνία με τη Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξασθενήσει, τις προβλέψεις για την ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής του άρθρου 42§7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που υποχρεώνει νομικά και πολιτικά όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., να συνδράμουν ένα άλλο κράτος- μέλος που πέφτει θύμα ένοπλης επιθετικότητας από Τρίτη χώρα. Η ρήτρα αυτή πρέπει να ισχύει απόλυτα και για όλες τις χώρες.

Ρήτρα που είναι έργο της Ελλάδας, «έργο ΠΑΣΟΚ», που προτάθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2002 με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου και έγινε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση αποδεκτή», τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!