Τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία -Πώς τα “είδε” η ΟΕΦΕ
Στην μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων μπήκαν σήμερα (29.05.2026) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων όλης της χώρας διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η πρεμιέρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στις εξετάσεις άρχισε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ανακοίνωση της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος):
Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αφορά τα αίτια αύξησης της μοναξιάς στην εποχή μας και τους τρόπους συνεργασίας των νέων με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Δόθηκαν δύο κείμενα αναφοράς, το ένα δημοσιευμένο στον τύπο μόλις λίγες ημέρες πριν και το δεύτερο από το έργο του Ευ. Παπανούτσου. Και τα δύο κείμενα είναι κατανοητά, ενώ οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι με τα δοκίμια του Ευ. Παπανούτσου, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται και στα σχολικά βιβλία. Το λογοτεχνικό κείμενο (κείμενο 3) ανήκει στον Ανδρέα Εμπειρίκο και συνδέει τη χαρά στη ζωή με την αγωνιστικότητα.
Τα ερωτήματα στο σύνολό τους είναι όλα απολύτως κατανοητά και βατά για τον υποψήφιο που προετοιμάζεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από την Α΄ Λυκείου.
Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους επιτυχία!
Η συνέχεια για τους μαθητές…

Προτεινόμενα άρθρα
12.07.2026 | 10:15
12.07.2026 | 09:00






