Eκλογές σύντομα βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Eκλογές σύντομα βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ίσως και με προτροπή των δανειστών εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, καλώντας τον κ. Σαμαρά «αντί να παίζει το θλιβερό ρόλο του πρόθυμου και υπάκουου μαθητή προς πάσα κατεύθυνση, καλό θα ήταν να αφουγκραστεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα δοθεί τέλος στην ασυλία για όσους πέτυχαν να νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο για τις αποφάσεις τους», και ότι «θα δώσουν λόγο για την οικονομική γενοκτονία αυτού του τόπου»

Στην αναφορά του στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάρρευση της πολιτικής προσδοκιών που καλλιέργησε η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της κατάστασης μετά τις γερμανικές εκλογές. Πολύ σύντομα, προέβλεψε ο κ. Τσίπρας, ίσως και με τη προτροπή των ίδιων των δανειστών αυτή τη φορά, που για διαφορετικούς λόγους, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και θα κληθεί ο λαός μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις.

Ο τόπος χρειάζεται άμεση μιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας όπως είπε και το πραγματικό δίλλημα που θα έχουμε μπροστά μας:

Μνημόνια ή δημοκρατία;

Αποικία χρέους ή λαϊκή κυριαρχία ;

Βαρβαρότητα ή αξιοπρέπεια ;

Συμμαχία των μνημονιακών προθύμων ή ΣΥΡΙΖΑ ;

Σε αντίθετη περίπτωση είπε, η χώρα θα μετατραπεί οριστικά σε οικονομική αποικία των δανειστών, χωρίς δημόσια περιουσία και δημόσιο- κοινωνικό τομέα, χωρίς ανεξαρτησία, υποχείριο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών πολιτικών.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα δάνεια, αλλά χρειάζεται διέξοδο από την κρίση, αποσαφηνίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται τα χρέη των τραπεζών να τα φορτώσει στην κοινωνία.

Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην κρίση της Συρίας τονίζοντας την ανάγκη, η χώρα μας να μην εμπλακεί σε καμία περίπτωση σε πόλεμο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της και επανέλαβε την πρότασή του για συζήτηση στη βουλή. Επίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την χρήση χημικών απ΄όπου και αν προέρχονται, εξέφρασε την αντίθεσή του στο καθεστώς της Δαμασκού, αλλά επέκρινε με οξύτητα τις δυτικές χώρες για υποκρισία. Η στάση των δυτικών χωρών δεν είναι καθόλου πειστική, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και τη νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας, τονίζοντας ότι το πραγματικό επίδικο είναι οι νέες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών.

Για τη στάση της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι εντυπωσιάζει πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουν.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η χώρα μας πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες στην περιοχή για να ματαιωθεί η πολεμική παρέμβαση και να προκριθούν πολιτικές λύσεις. Εξέφρασε την ανησυχία του για το βάσιμο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο, μεγάλο κύμα προσφύγων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!