Κουβέλης: «Πολιτικό εκκρεμές» ο ΣΥΡΙΖΑ

Απέρριψε για άλλη μία φορά την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης , χαρακτηρίζοντας σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ως «πολιτικό εκκρεμές» τις θέσεις του απέναντι στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής του αντιπρόεδρου της Βουλής και επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο κ. Κουβέλης είπε πως «παρά το γεγονός ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί όμως να παραμένει το μεγάλο ερώτημα: τι θα γίνει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας».

«Κατά τούτο νομίζω» πρόσθεσε «ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης προσδιορίζονται και από έντονη ασάφεια, η οποία δεν επιτρέπει την αναζήτηση συγκεκριμένου πολιτικού στίγματος που θα δικαιολογεί να διαπιστώσει κανείς τη στροφή, την επαναφορά των πραγμάτων στον πολιτικό ρεαλισμό».

«Καμία πολιτική που θα δημιουργήσει διακινδύνευση της χώρας αναφορικά με τη συμμετοχή της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και την πιθανότητα η παρούσα Βουλή να εκλέξει, χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών, νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό. «Εάν η κυβέρνηση δεν αντέξει και θελήσει να προσφύγει σε εκλογές, δεν είναι αναγκαίο να υπάρξουν εκλογές, μπορεί η παρούσα βουλή να αναζητήσει νέα κυβέρνηση και ενδεχομένως το νέο πρωθυπουργό», είπε.

Χαρακτήρισε δε «πάρα πολύ θετική» την κίνηση των πέντε δημάρχων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Ιωαννίνων). «Μιλάνε με πάρα πολύ σημαντικούς όρους για τον πραγματικά ανεξάρτητο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλάνε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν θα επηρεάζεται πολλώ δε μάλλον δεν θα χειραγωγείται από κόμματα ούτε από την κυβέρνηση. Είναι ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο αυτό που ως πολιτικό μήνυμα στέλνεται από τους πέντε ανεξάρτητους δημάρχους» υποστήριξε.

Ως προς την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Κουβέλης είπε: «Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση της αφήρεσε και μέρος του ηθικού της πολιτικού κύρους, αλλά και της νομιμοποίησής της. Είναι ακριβές ότι η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη στήριξη της κυβέρνησης δημιουργούσε αναμφισβήτητα και αναχώματα, δημιουργούσε και αρνήσεις, αρνήσεις που είχαν σχέση με την εφαρμογή μέτρων τα οποία εμείς κρίναμε και αναποτελεσματικά και περαιτέρω επιβαρυντικά για την ελληνική κοινωνία».

«Είναι ακριβές» πρόσθεσε «ότι η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς αφήνει περιθώριο στους δύο συγκυβερνώντες, στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία δεν είναι μεταρρύθμιση, αντιθέτως είναι μια βαθιά συντηρητική πολιτική».

 

 

 

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση