Βουλή-Τροπολογία Συμβασιούχοι: Αιχμές για απουσία Γεροβασίλη από ΣΥΡΙΖΑ και προεδρείο

Αιχμές υπήρξαν για την απουσίας της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, τόσο από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το προεδρείο της Βουλής, από την συζήτηση της τροπολογίας με την οποία καταργούνται δύο περιορισμοί του ΠΔ Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους του Δημοσίου. 

Εξαιτίας της απουσίας Γεροβασίλη, την τροπολογία υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι «αφορά ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και το οποίο έχει να κάνει με την επιλογή μας εδώ και δυόμισι χρόνια να διώξουμε τα εργολαβικά συνεργεία φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας από τα νοσοκομεία».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτείνη Βάκη που τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας, παρότι αρχικά ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τα λεγόμενα του κ. Πολάκη, στη συνέχεια αφήνοντας υπονοούμενα για την απουσία της υπουργού, σημείωσε ότι αν χρειάζονται «διευκρινήσεις» θα πρέπει να τις δώσει η αρμόδια υπουργός.

Βολές, για την απουσία της κ. Γεροβασίλη, εκτόξευσε και προεδρεύων της συζήτησης, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η υπουργός θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις.

Παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι βασικός σκοπός της τροπολογίας είναι η διευκόλυνση των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Υγείας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι η τροπολογία μπορεί να αξιοποιηθεί  για όλο το Δημόσιο με την προϋπόθεση όμως ότι θα πρέπει να γίνονται διαγωνισμοί με κατά σειρά προτεραιότητας από το ΑΣΕΠ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΑΙΧΜΕΣ, ΑΠΟΥΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!