εμβολιασμός-αιρετών-όπισθεν-ολοταχώ-829852
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 25.03.2021 | 09:00

Εμβολιασμός αιρετών: Όπισθεν ολοταχώς προέδρου της ΚΕΔΕ -Αλλάζει τέταρτη (!) φορά «γραμμή»

Εμβολιασμός αιρετών: Όπισθεν ολοταχώς προέδρου της ΚΕΔΕ -Αλλάζει τέταρτη (!) φορά «γραμμή»

Όπισθεν ολοταχώς στο θέμα του εμβολιασμού των αιρετών της Αυτοδιοίκησης έκανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου.

Αλλάζοντας για τέταρτη (!) φορά «γραμμή», ο κ. Παπαστεργίου, ζήτησε «στην συμπληρωματική λίστα να μπουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,  στα γκισέ και στη Δημοτική Αστυνομία». Δηλαδή, για πρώτη φορά δεν έκανε καμία αναφορά σε κατά προτεραιότητα εμβολιασμό αιρετών.

Μάλιστα, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» και δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε ότι «πρέπει να ζητήσουμε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι όχι εμείς»

Υπενθυμίζουμε ότι:

-Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις 25/1 είχε ζητήσει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης: «Ήρθε η ώρα να μπει στη σειρά του εμβολιασμού και η Αυτοδιοίκηση… Η Δημοτική Αστυνομία, η καθαριότητα, τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο και, βεβαίως, το πολιτικό προσωπικό!!!», είχε πει χαρακτηριστικά.

-Στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ το «μάζεψε», κάνοντας λόγο για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

-Στις 5 Μαρτίου μετά τις αποκαλύψεις για το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και τους εμβολιασμούς των αντιδημάρχων Καλλιθέας

(σ.σ. δήμαρχος είναι ο «γαλάζιος» β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος προτίμησε να σιωπήσει για το θέμα),

ανάμεσα τους και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου είχε αλλάξει και πάλι τη «γραμμή». Προφανώς, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους «γαλάζιους» αιρετούς που τον στήριξαν, μίλησε για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των αιρετών με τα εμβόλια που περισσεύουν.

-Χθες, όπως προαναφέρθηκε, δεν έκανε καμία αναφορά σε κατά προτεραιότητα εμβολιασμό αιρετών, αλλάζοντας για τέταρτη φορά “γραμμή”. Αλλαγή που στην ουσία είχε προαναγγείλει σε δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ στις 6 Μαρτίου, όπου έλεγε άλλα από αυτά που είχε πει την προηγουμένη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.